Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Zolan, ""Meydanlar şahidimiz oldu, unutmayacağız, unutturmayacağız"

        (Fotoğraflı)

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin yaşadığı karanlık gecenin hafızalardan silinmeyeceğini söyledi.

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü nedeniyle bir açıklama yaptı. Darbe girişiminde yaşananları anlatan Başkan Osman Zolan, 15 Temmuz 2016'da Çal ilçesinde gerçekleştirdikleri belediye meclis toplantısının ardından Denizli'ye dönerek makam odasında bir toplantı yaptıklarını, bu sırada telefonlarının yanlarında olmadığını, televizyonun ise kapalı olduğunu söyledi.

        "Tugay'ın etrafının araçlarımızla sarılması talimatı verdim"

        O gece yaşananları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Partiye geldik ve orada 5-10 kişi ile birlikte Şahin Tin vekilimiz vardı. Hemen bir istişare yaptık. Televizyonlarda tank ve diğer askeri araçları görünce yolda gelirken arkadaşlarımı arayıp Büyükşehir Belediyemizin tüm araçlarının, iş makinelerinin, itfaiyenin Tugay'ın etrafını sarması ve hiçbir askeri aracın dışarı çıkarılmaması talimatını verdim. Gerçekten Ankara ve İstanbul'da izlediğimiz görüntüler, tüyler ürperticiydi. Tanklarla insanların ezildiğini izledik. Denizli'de de böyle bir şeyin yaşanmasına izin veremezdik. Talimatı vermemin ardından kısa süre sonra tüm operatör ve şoförlerimiz Tugay'ın etrafını çevirdi" diye konuştu.

        "Tanklarla iş makinelerimiz karşılaştı"

        Tugay'ın etrafında Denizli Büyükşehir Belediyesi araçlarının tanklarla karşı karşıya geldiğini ve Çardak Havaalanı'ndan alınacak 550 komando için de tedbirler aldıklarını belirten Başkan Zolan, "Büyükşehir Belediyesi olmanın avantajını 15 Temmuz gecesi gördük. Tüm ilçelerde bulunan araçlarımız talimatımızla gereken noktalarda askeri araçlara, tanklara siper oldu. O dakikadan itibaren partiden çıkıp kol kola yürüyerek Delikliçınar Meydanı'na geldik. Biz slogan atıp ilerlerken kalabalık sürekli arttı. Gelirken Delikliçınar'da 6-7 tank olduğu söylendi. O an artık tek düşüncemiz hainlere boyun eğmemekti, yine de yola devam ettik" diye konuştu.

        "O gün orada olmasaydım"

        Omzunda milletin verdiği bir görev ve emanet olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, "Milletin emaneti bende. Orada en önde yürümek zorundayım. Sıkıntılı günlerde kendini düşünmeyeceksin, emanete sahip çıkacaksın. Çok şükür Allah'ıma paniğe kapılmadan, korkmadan, milletimizin emanetini yere düşürmeden; bin yıl onursuz yaşamaktansa bir saat onurlu yaşayıp şehit olursun düşüncesiyle hareket ettim. O gün orada olmasaydım, milletin ihtiyacı olduğunda orada bulunmasaydım başkalarının bir şey demesine gerek yok bugün kendime hesap vermezdim, bugünün hiçbir anlamı, manevi boyutu kalmazdı. İyi ki oradaydık. Yapmamız gereken işleri yaptık. Bizim gelmemizden 15-20 dakika sonra meydanda kalabalık 30-40 binleri aştı" ifadelerini kullandı.

        (MT-Y)

        13.07.2017 15:40:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa