Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaralı çakal tedavi ediliyor

        (Fotoğraflı)

        Saim Çotuk

        YALOVA (İHA) - Yaralandığı ve beslenemediği için güçten düşen küçük çakal yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yalova İl Şube Müdürlüğünce koruma altına alındı.

        DKMP Şube Müdürlüğü vatandaşlardan gelen bir ihbarı değerlendirerek yaralı bir çakal yavrusunu tedavi altına aldı. Beslenme güçlüğü yaşayan yavru çakalın ölmek üzere bulunduğunu belirten ekipler, tedavi amacıyla Çiftlikköy Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde götürüldüğünü duyurdu. DKMP Yalova Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İl Şube Müdürlüğümüze duyarlı vatandaşlarımız tarafından Altınova İlçesi yakınlarında yaralı 2,5 -3 aylık bir çakal yavrusu buldukları ihbarı gelmiştir. Güçten düşmüş halde bulunan çakal yavrusu ekiplerimizce bulundukları yerden alınarak İl Şube Müdürlüğümüz Veteriner Hekimince ilk muayenesi yapılarak Çiftlikköy Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde tedavisine başlanılmıştır. Yavru çakalın üç gündür yapılan tedavi ve bakımla durumunun iyiye gittiği gözlenmekte olup, gözetim altında tutulmaya devam edilecektir. Bir süre daha müşahede altında tutulduktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacaktır. Konuya olan duyarlılıklarından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" denildi.

        (SÇ-AŞ-Y)

        13.07.2017 09:45:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa