Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'da okullarda 11 ton atık pil toplandı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ve ilçelerdeki okullarda düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası'nda yaklaşık 11 ton atık pil toplanırken en fazla atık pil toplayan 18 okula çeşitli hediyeler verildi.

        Büyükşehir Belediyesi, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyeleri ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile imzalanan protokol çerçevesinde okullara, resmi kurumlara ve alışveriş merkezlerine atık pil bidonları, kutular, afiş ve broşürler dağıtarak atık pil toplama noktaları oluşturuldu.

        Bu yılki kampanyaya Meram, Karatay, Selçuklu, Çumra, Sarayönü, Kadınhanı, Akören, Güneysınır, Ereğli, Karapınar, Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Akşehir, Tuzlukçu, Beyşehir, Hüyük, Bozkır, Taşkent, Ahırlı ilçelerinden okullar katılırken toplam 10 bin 900 kilo atık pil toplandı. Kampanyaya katılan ilçelerde en fazla pil toplayan 18 okula ödülleri Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında verildi. Kampanyada birinci olan okullara yazıcı, ikincilere spor seti, üçüncülere ise eğitim panosu ve satranç takımı verildi. Doğaya atılan piller, ekolojik dengeyi bozuyor, topraktan yer altına sızarak, toprağı ve yer altı sularını kirletiyor. Piller, içinde bulundurdukları tehlikeli ağır metallerden dolayı insan vücudunda birikerek zararlı etkiler bırakıyor.

        (BG-AH-Y)

        13.06.2017 14:46:18 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa