Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızılaykart yetkilileri Vali Şentürk'ü ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        KIRŞEHİR (İHA) - Boztepe Kızılay Şube Başkanı Halil İbrahim Oflaz, Kzılaykart Programı Operasyon Yöneticisi Anıl Uzunboy, Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

        Kızılaykart Programı Operasyon Yöneticisi Anıl Uzunboy, Kızılaykart-Sosyal Uyum Projesi hakkında sunum yaparak Vali Necati Şentürk'ü bilgilendirdi.

        Ziyaret, Vali Necati Şentürk ile misafirler arasında yapılan fikir alış-verişi ile sona erdi.

        Başlatılan kart uygulaması hakkında bilgi veren Kzılaykart Programı Operasyon Yöneticisi Anıl Uzunboy, "Kızılay Şubeleri aracılığıyla, ihtiyaç sahipleri Türk vatandaşlarına dağıtılmaya başlanan Kızılaykart, 2011 yılı itibariyle Suriye krizinin ortaya çıkmasıyla, Dünya Gıda Programı ve Türk Kızılayı arasında imzalanan anlaşma ve Halkbank işbirliği ile çerçevesinde öncelikle geçici korunma merkezlerinde yaşayan Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemiştir. Ardından, Kızılaykart 2015'ten beri sadece kamplarda yaşayan Suriyelilerin değil, kamp dışında yaşayanların da anlaşmalı marketlerden ihtiyaçların karşılanmasına yönelik faaliyete başladı.Süreç içerisinde kapsamı ve olanakları tüm Türkiye'deki yabancılar olarak genişletilmiş Sosyal Uyum Yardım Programı faaliyete geçirildi."dedi.

        Sosyal Uyum Projesi kapsamında, Türkiye'de Geçici Koruma ya da Uluslar arası Koruma altında yaşayan yabancılara yöneliktir. Yardımların AB tarafından finanse edildiği proje ile yaklaşık 1 buçuk milyon sığınmacıya ulaşılması hedefleniyor.

        (EÖ-SK)

        08.06.2017 15:56:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa