Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova'da öğrencilerden oluşan ritim orkestrası ilgi gördü

        (Fotoğraflı)

        Saim Çotuk

        YALOVA (İHA) - Yalova'da ünlü ritim ustası Okay Temiz ve 75 öğrenciden oluşan ritim orkestrası ilk konserini Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Çiftlikköy'de bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ve Kılıç Ortaokulu ile Altınova'da bulunan Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ekip aylardır çalışmalarını sürdürüyordu. 11-13 yaş aralığındaki 75 öğrenci ünlü ritim ustası Okay Temizle birlikte hayatlarında ilk kez gördükleri vurmalı sazlarla eğitim aldılar. Ekip zor ve yorucu çalışmanın meyvesi sayılan ilk konserini ise RDKM'de gerçekleştirdi. Konsere Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Yalova Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Dal ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Gülide Güner,"Seneye bu organizasyonda birlikte çalışmayı da çok isteriz. Okay Temiz gibi büyük bir ustayı Yalova'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

        Güneri'in ardından söz alan Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halil Dal ise, "AKSA ile imzaladığımız Okay Temizle Ritim Atölyesi projesi kapsamında düzenlenen organizasyonunun bugün ilk konserini izleyeceğiz. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak talep edilen her konuda destek verdik. Öğrencilerimizin dünyaca ünlü ustamız Okay Temizle birlikte çalıştılar. Biz sadece öğrencilerin akademik başarısını değil, sosyal, sportif ve sanatsal yönlerini geliştirmesini de önemsiyoruz" diye konuştu.

        Amaçlarının ritim ekiplerini okullarda yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Okay Temiz, "Biz bu çalışmaları okullarda yapmaya ve ritim ekiplerini okullarımızda da yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye'de bu konuda ciddi destek görüyoruz. Bugün 75 öğrencimizden oluşan bu ekiple karşınızdayız. Umarız aylar süren çalışmalarımız sonrasında ortaya çıkan eseri beğeneceksiniz. Biz çalışmalarımızı sürdürecek ve öğrencilerimize ritmi sevdirmeye devam edeceğiz" dedi.

        (SÇ-UGR)

        06.06.2017 17:46:21 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa