Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Yozgat'ın ilçelerinde törenle kutlandı.

        Sarıkaya'daki tören İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Kenan Erdoğan’ın Hükümet Konağı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.

        Daha sonra Spor Salonu’nda devam eden programda konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Kenan Erdoğan, 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olmakla Kurtuluş Savaşı için atılan en büyük adım olma özelliğini de taşıdığını ifade etti.

        Halk oyunları ve müzik gösterileriyle devam eden programda, 19 Mayıs dolayısıyla yapılan futbol turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 

        - Boğazlıyan 

        Boğazlıyan'daki tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Çelenk sunumunun ardından Boğazlıyan Anadolu Lisesi'nde devam eden programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Aynalı, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlere aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olacağına vurguladı.

        Konuşmaların ardından okulların hazırlamış olduğu gösteriler sergilendi. Folklor ekipleri, rengarenk elbiseler içinde değişik koreografları ve gösterileri beğeni topladı.

        Törene, Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferit Çimen, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Bayramoğlu ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

        - Aydıncık

        Aydıncık'taki tören Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

        Aydıncık Çok Programlı Lisesinde devam eden programda öğrenciler tarafından şiir okundu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

        Daha sonra öğrencilerin Aşık Maşuk gösterisi,  Türk sinemasından "Nejla ile Necdet" skeci, kız öğrencilerin gözleri kapalı yumurta taşıma ve halat çekme yarışması izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi.

        - Yerköy

        Yerköy'deki tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

        Yerköy İstasyon Meydanı'nda devam eden programın açılış konuşması yapan, Yerköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kılıç, gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

        Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, gösteriler, ilçe halkı tarafından ilgiyle izlenirken, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrenciler ve Kaymakamlık Voleybol Turnuvasında dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

        Kutlama programında bayılan kız öğrenci 112 ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

        Törene, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkan Mehmet Ağaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, daire amirlerini ve vatandaşlar katıldı.

        -Çayıralan

         Çayıralan'da Atatürk Anıtına İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün çelenk sunmasıyla başlayan program, Çayıralan Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde devam etti.

        Saygı duruşunda bulunulmasıve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi folklor ekipleri, gösteri sundu, öğrenciler şiirler okudu.

        Öğrenciler arasında düzenlenen dayanıklılık yarışmasında dereceye girenlere Kaymakamı Adem Başoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsa Kırıkçı ve Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner ödüllerini verdi.  

        Öte yandan Sorgun, Saraykent, Akdağmadeni, Şefaatli, Yenifakılı ve Çekerek ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa