Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elektrik üretim tesisinin temeli atılıyor

        - Kırklareli'nde Katı atıklardan çıkan metan gazından elektrik üretilecek

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'nde katı atık düzenli depolama sahasında oluşan metan gazının değerlendirilebilmesi ve ekonomiye katkı sağlanabilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde imzaları atılan elektrik enerjisi üretimi tesisinin temeli, 2 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek törenle atılacak.

        Alt yapısı 2000 kilovat/saat kapasiteli dizayn edilecek ve yenilenebilir enerji kapsamında ilk etapta 850 kilovat/saat çevre dostu enerji üretecek tesisin bir yılda tamamlanacağı bildirildi.

        Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanı ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, heyecanlı olduklarını belirterek, "Birliğimiz tarafından kurulacak olan metan gazından elektrik üreteceğimiz tesisimizin temelini atıyoruz. Törenimiz 2 Mayıs Salı günü saat 17.00' de Pınarhisar yolu üzeri Kırmızıyar mevkinde düzenli depolama sahamızda gerçekleştirilecek" dedi.

        (YG-MEF-Y)

        27.04.2017 11:18:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa