Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuk Şenliği Buldan'a taşındı

        (Fotoğraflı)

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6. gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük Çocuk Şenliği Buldan'a taşındı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ve Sarayköy'ün ardından Buldan'da gerçekleştirilen şenliğe de katılarak çocuklarla bir araya geldi.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Çocuk Şenliği ilçelerde çocukları eğlendirmeye devam ediyor. Babadağ ve Sarayköy ilçelerinin ardından Buldan'a taşınan Çocuk Şenliği Buldan İlçe Stadı'nda gerçekleştirildi. Animatörler eşliğinde gönüllerince eğlenen çocuklar, halat çekme ve çuval yarışı gibi geleneksel oyunlarda birbirleriyle yarıştı. Şenliğe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve beraberindekiler katıldı. Çocuklarla birlikte halat çekme yarışına katılan Başkan Zolan, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

        "Gerçek oyunlar, gerçek arkadaşlıklar"

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çocukları sanal dünyadan koparmaya çalıştıklarını belirterek: "Çocuklarımız için gerçek oyunlar, gerçek arkadaşlıklar daha önemli. Biz de bu etkinlikler ile bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Anne babaların en büyük görevlerinden biri çocuklarımızı tabiatla, doğayla iç içe büyütmeleri ve çocuklarını mutlaka günün belirli saatlerinde açık havada dolaştırmalarıdır. Bu çocuklarımızın hem ruh sağlığı hem beden sağlığı açısından çok önemlidir" dedi.

        "Çocuklarınızı parklara götürün"

        Başkan Zolan, "Birçok mahallede parklarımız var. Ailelerimiz çocuklarını mutlaka bu parklara götürsün. Çocuklarımız televizyon başında, bilgisayar karşısında gerçek hayattan uzak hayaller üstünde yaşamasın. Gerçeklerle karşı karşıya kaldıklarında ayakları üstünde durmasını bilen nesiller yetiştirmek zorundayız. Gerçek hayat ve gerçek oyunlar çocuklarımızın ruh sağlığı, beden sağlığı ve beyin gelişimi açısından çok büyük katkılar sağlayacaktır. Bizde o alışkanlığı bu etkinliklerle kazandırmak istiyoruz."

        (SÇ-SÇ-Y)

        30.03.2017 14:12:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa