Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ereğli'de, Çanakkale ruhu anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesinin Çanakkale Zaferinin 102. yılı münasebetiyle düzenlediği, "Bir Hilal Uğruna" programı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

        Programa Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Hakan Güner, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökhan Oflaz, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Uzun ve davetliler katıldı.

        Programın açılışında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Çanakkale tarihe altın harflerle kazınan şanlı bir zaferdir. Türk ordusu Çanakkale'de üstün başarı göstererek ülkemizin üzerinde emelleri olan düşmanı bozguna uğratmıştır. Birçok vatan evladı şehit düştü o topraklarda, bu vesileyle tüm Çanakkale Şehitlerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum. Milletimiz toprağına uzanan her eli kırmasını bilmiştir. Bunu Çanakkale'de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda ve son 15 Temmuz'da tüm dünyaya göstermiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Kim bu vatanımıza kasteder, kim ülkemize hainlik ederse tarihimizde olduğu gibi bozguna uğrayacaktır. Çanakkale Zaferimizin 102. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle hazırladığımız programda emeği geçen herkese teşekkür eder bizimle beraber olduğunuz için siz değerli hemşehrilerime teşekkür ederim" dedi.

        Daha sonra kürsüye gelen şair Serdar Tuncer salonda bulunanlara Çanakkale ruhunu anlattı. Tuncer, Çanakkale ve Sakarya şiiriyle de salondakileri mest etti. Tuncer, "Çanakkale birlik olmanın, kardeş olmanın resmidir. Çanakkale ruhunu çok iyi anlamak gerekir. O gün vatan için savaşan her milletten, her dinden ve ayrı siyasi görüşten olan insanımız düşmana karşı omuz omuza çarpışmıştır. Eğer biz Çanakkale ruhunu anlayamaz ve bugün Suriye'den gelene kardeşim demezsek, Filistin'den gelenin derdi uykumuzu kaçırmazsa, Mısır'ın zindanındaki adamlar bizi kahretmezse, Somali'de açlıktan ölen çocuğun ıstırabı bizi bulmazsa Çanakkale şehitlerimiz mahşer günü bize kaşlarını çatar" diye konuştu.

        Programın sonunda Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve gençler günün anısına Serdar Tuncer'e hediye takdim etti.

        (İHA-İP-Y)

        18.03.2017 12:55:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa