Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da yeni mezarlık alanları belirlendi

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu'nun 9 ilçesinde yeni mezarlık alanlarının oluşturulması için tespit edilen alanların Büyükşehir Belediyesine devir işlemi tamamlandı.

        Mezarlık olarak tescil edilmeyen tarla, fındık bahçesi, harman, orman gibi yerlere defin işleminin yasak olduğu Ordu ilinde, mahallelerin mezarlık ihtiyacıyla ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesinin başlattığı tespit çalışmaları tamamlanırken, yeni mezarlık yerlerinin oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

        9 yeni mezarlık

        Mevcut mezarlık alanlarının dolmasıyla birlikte yeni alanlara ihtiyaç duyulması nedeniyle başlatılan çalışmalar sonucunda, mülkiyeti özel şahıslara ve kamu kuruluşlarına ait olan 9 adet taşınmazın mülkiyeti şartlı bağış, kamulaştırma yolu veya Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun kararıyla Büyükşehir Belediyesine devredildi.

        Devir işlemlerinin ardından Altınordu ilçesi Terzili Mahallesi'nde 24 bin 113 metrekare, Ulubey ilçesi Durak Mahallesi'nde 500 metrekare, Korgan ilçesi Tepealan Mahallesi'nde bin 295 metrekare, Gürgentepe ilçesi Hasancık Mahallesi'nde bin 400 metrekare, İkizce ilçesi Devecik Mahallesi'nde 738 metrekare, Akkuş ilçesi Tuzak Mahallesi'nde bin 500 metrekare, Fatsa ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'nde bin 443 metrekare, Kumru ilçesi Ballı Mahallesi'nde 17 bin 618 metrekare ve Gülyalı ilçesi Gülistan Mahallesi'nde 600 metrekare alan yeni mezarlık olarak tescil edildi.

        Altınordu ve Fatsa'ya yeni şehir mezarlığı yapılacak

        Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen diğer bir çalışma kapsamında ise Altınordu ve Fatsa ilçelerinde şehir mezarlıklarının oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Fatsa şehir mezarlığı için uygun yer arayışı devam ederken, Altınordu ilçesinde 45 bin 492 metrekare alan üzerine yapılacak Hatipli Mahallesi Şehir Mezarlığı için de çalışmaların tamamlanma aşamasına geldi. Toplam 4 bin 925 mezar yeri olacak Hatipli Mahallesi Şehir Mezarlığı'nın sınırı belirlenerek etrafı çevrildi. Alan üzerinde bulunan, ömrünü tamamlamış ve mezarlara zarar verecek durumdaki ağaçlar, kesilerek kökleri söküldü ve alanın tesviyesi yapıldı. Son olarak ada ve parsellerin zemin üzerinde işaretlenerek ara yolların yapılacağı Hatipli Mahallesi Şehir Mezarlığı'nın Haziran ayına kadar hizmete girmesi planlanıyor.

        (MAK-SLH-Y)

        10.03.2017 12:58:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa