Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir'de "İstiklal Şairini İstikbale Taşımak" paneli gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü münasebetiyle "İstiklal Şairini İstikbale Taşımak" başlığı altında gerçekleştirilen panele katılım yoğun oldu.

        Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Mektebi tarafından Akşehir Şehit Halis Özdemir Kültür Merkezindeki yapılan etkinliğe Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Akşehir ilçe protokolü, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

        Programda açılış konuşmasını yapan Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu "Medeniyetin konularını oluşturan değerli yazarımız Mehmet Akif Ersoy'un tanıtımı ve Asımın Nesli olan gençlerimizi bu konularla geliştirilmesi önemlidir" dedi.

        Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, "Akşehir'de bu anlamda özellikle belediye başkanımızın 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' projesiyle 'Anadolu Mektebi' yazar okumalarına zaten bir altlık oluşturuyor. Anadolu Mekteplerinin hamiliğini yapan Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz beye, Bakan Yardımcımız Orhan Erdem beye ve Anadolu Mektebinin Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Sami Güçlü beye huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Mutlaka şehirlerimizi imar etmemiz gerekiyor alt yapıları yapmamız gerekiyor ama bunları koruyacak insanlarımızın zihin alt yapılarını ve kültürel entelektüel yapılarını oluşturmak noktasındaki boşluğumuzu da hızlı bir şekilde telafi etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

        Anadolu Mektebi Akşehir ayağındaki programda sunumları yapan panelistlerin konuları çok iyi takdim ettiklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek " Sizi izlerken ve sizi dinleyen gençlerimizi gördüğümde Rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un vefatında yalnız bir şekilde, kimsesiz bir şekilde defnedilme sürecindeyken ona birden sahip çıkarak duyarak onun cenazesine katılan Müslüman Türk gençliği aklıma geldi. Müslüman Türk milleti yeniden doğdu, defalarca imtihanlardan geçti. Şimdi yeni bir büyüme sürecinin yeni bir gelişim sürecinin, yeniden tarih sahnesine ecdadına layık bir şekilde çıkma sürecinin içindeyiz. Bu sürecin içinde olmak büyük bir şereftir, büyük bir itibardır. Bu yürüyüşün yolcusu olmak hakikaten iftihar edeceğimiz bir olaydır" ifadelerini kullandı.

        Vatan şairi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u 96. ölüm yıl dönümünde rahmetle hürmetle, saygıyla ve minnetle yad ettiğini ifade eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "27 Aralık 1936 tarihinde soğuk bir kış günü akşamında İstiklal Caddesinde Sıra Apartmanında yorgun bir bedenle son nefesini verdi. Mehmet Akif 'Yarabbi bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırma' niyazını bizlere vasiyet bırakarak 80 yıl önce hayatını kaybetmiştir. İstiklal Marşını bu millete özellikle de gençlere emanet bıraktı. Allah ondan razı olsun. Bizleri bir araya getiren böyle müstesna bir atmosferi yaşamımıza vesile olan Anadolu Mektebi mensuplarının il ve ilçe milli eğitim yöneticilerine ve gönüldaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Büyük gelecekler, büyük geçmişlerin bilgi ve birikimiyle kurulur. Hak yolunda yürüyen Anadolu Mektebine çalışmalarında başarılar dilerim. İnançtan hayata, gelenekten geleceğe, yerelden evrensele, İnsandan cemiyete uzanan kadim bir çizgi inşallah gelecekte de ısrarla, inançla, aşkla devam ettireceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

        Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk yaptığı konuşmada ise, "Hepiniz biliyorsunuz 2023 vizyon anlamında çok önemli bir takım projeler hayata konuldu ve güzel bir takım gelişmeler yaşadık ve yaşanıyor. O anlamda Sami Güçlü beyin ve bakanlığımızın öncülük ettiği bu Anadolu Mektebi oluşumunun çok önemli bir görev icra ettiğini düşünüyorum" dedi.

        Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, "Ailem 1 asır kadar önce evvela bu topraklarda yaşamışlar. Akrabalarımızın önemli bir kısmı Akşehir, Ilgın, Kadınhanı yöresindeki bir hatta yerleşmiş Sarı Keçili boyuna mensup Yörük'lerdir. Bunların etkisiyle 10 yıl boyunca keyif alarak, en verimli çalışmayı bu bölgede yaptım" dedi.

        Anadolu Mektebi projesine desteklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığına, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e ve bu projede emek sarf eden herkese teşekkür eden Güçlü, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Salih Akkaya ile Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel'e teşekkür etti.

        Konuşmaların ardından panele katılan öğrenciler tarafından "İstiklal Şairini İstikbale Taşımak" konulu sunum yapıldı. Panel sonunda panelist öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

        (CF-AH-Y)

        09.03.2017 14:06:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa