Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artvin'de 55 kişilik karla mücadele timi gece gündüz görev yapıyor

        - Artvin'de yoğun kar yağışının hayatı felç etmemesi, köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için İl Özel İdaresi 55 kişi ile karla mücadele etti

        (Fotoğraflı)

        Hasan Fehmi Demir

        ARTVİN (İHA) - Kışı yoğun bir kar yağışı ile geçiren Artvin'de İl Özel İdaresi toplam 52 araç ile kar mücadelesi verdi.

        Artvin İl Özel İdaresi'nin 55 kişiden oluşan karla mücadele ekibi Artvin'i yoğun kar yağışının etkisinden kurtarmak 52 kar mücadelesinde kullanılan araçla çalıştı. Artvin İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı "Kar mücadelesinde de her ilçemizin büyüklüğüne ve köy sayısına göre makine parklarımız vardır. En büyük ilçelerimiz Yusufeli ve Şavşattır. En yoğun makine parklarımız oradan başlamak üzere Ardanuç, Merkez, Borçka, Murgul, Hopa ve Arhavi gibi dağıtılmışlardır. Köy sayısı olarak en küçük ilçemiz Murgul'da dahi 5 ekip çalışabilecek şekilde ekibimiz vardır. Bunlar Yusufeli gibi Şavşat gibi büyük ilçelerimizde 12 ye çıkabiliyor. Toplam ekibimiz 55 civarındadır. Bir fiil 55'i arazide olmasa bile, mutlaka kar yoğunluğuna göre ilçelerde çalışılıyor. Mesela Borçka'ya mı yağdı, Borçka'da 10 ekibimiz mi var, hepsi birlikte çalışıyor. Bu şekilde vatandaşımızı hiç dara sokmadan,evine hapsetmeden bitirmeye çalışıyoruz" dedi.

        Kış aylarında karla mücadelenin dışında proje hazırlıklarıyla da uğraştıklarını, yazın yapılacak hizmetlerin kış ayından belirlendiğini dile getiren Genel Sekreter Yazıcı "Kışın hazırlık dönemimiz geçer. Bu hazırlık dönemi proje çalışmamızdır. Baharla birlikte neler yapabileceğimize dair proje çalışmaları. Arazi çalışmaları tabi ki kar nedeniyle, hava şartları nedeniyle biz arazi çalışmalarını yapamıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Artvin'de yapımı devam eden Doğu Karadeniz Yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Yazıcı , Artvin'den geçen 720 Km'lik Yeşil Yol'da sadece 25 Km'lik bir ham yolun kaldığını dile getirdi. Yazıcı "Bunun haricinde yine yollarımız var. İhale edeceğimiz yollar var. Biliyorsunuz Artvin'de Doğu Karadeniz bölgesini ilgilendiren bir Yeşil Yol var. Bu Yeşil Yol henüz tam ikmal edilmiş değil. Bizim ilimizden tam 720 km Yeşil Yol geçiyor. Bu Yeşil Yol'un 220 Km'si hiç yapılmamış yollardan idi. Biz yaptık yaptık şimdi 25 Km civarında bir ham yolumuz kaldı. Baharla birlikte bunu da ihale edeceğiz" diye konuştu.

        (HFD-ÖS-Y)

        10.02.2017 12:45:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa