Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Büyük Uşak Kanyonları' belgesel projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Uşak Üniversitesi, Uşak Valiliği, Ulubey Kaymakamlığı ve Uşak İl Kültür Müdürlüğü'nün ortaklığında Zafer Kalkınma Ajansı'nın verdiği destek ile Uşak Kanyonları'nı tanıtımı amacıyla hazırlanan Büyük Uşak Kanyonları Belgesel Projesinin tanıtım toplantısı Ulubey'de gerçekleştirildi.

        Toplantıya Vali Ahmet Okur, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve kurum müdürleri katıldı.

        Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Büyük Uşak Kanyonları Belgesel Projesinin Uşak'ın sahip olduğu en nadide varlıklardan biri olan kanyonlar hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışma olma özelliği taşıdığına dikkat çekerek Uşak'ın tanıtımına üniversite olarak yapılan çalışmalarla büyük katkılar sunduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik kentin tarihi kültürü ve ilkleriyle Egenin saklı bir incisi olduğunu dile getirerek konuşmasında şunları aktardı: " Uşak'ın en büyük eksikliğinin tanıtım eksikliği olduğu noktasında hepimiz hem fikiriz. Atılması gereken adımlar belli. Bu noktada Uşak Kalkınma Vakfı ve Kalkınma Ajansımız da destek oldular. Uşağımızın tanıtımı için Büyük Uşak Kanyonları Belgeseli bir başlangıç oldu. Arkeolojik kazılarımızla da birlikte Uşak'ın tarihi ve turistik değerlerinin daha da gün yüzüne çıkmasına vesile olacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Büyük Uşak Kanyonları Belgeseli Uşak Üniversitesi öncülüğünde ortak bir çalışmadır, yapımdır, üründür. Önemli olan şehrimizin kurumlarıyla beraber çalışıp şehrimizin gelişimine katkı sunmaktır. Asıl keramet buradadır."

        Vali Ahmet Okur Uşak'ta doğa, tarih ve kültür turizminin belgesel ile canlanacağını ifade ederek Uşak ile ilgili yapılacak her türlü adımı desteklediklerini belirtti. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Okur Büyük Uşak Kanyonları Belgeseli'nin tanıtımı eksik olan Uşak'ın değerlerini ortaya çıkarmak adına bir başlangıcı olacağını söyledi.

        Büyük Uşak Kanyonları projesinin yapım ve koordinatörlüğünü yürüten Doç Dr. Vedat Çakır ise Büyük Uşak Belgesel Projesi'nin çekimlerinin yaklaşık 6 ay kadar sürdüğünü ifade ederek "Bu süre içinde 2662 plan kayıt alınırken, tüm bu ham kayıtlar yaklaşık 1 Terabyte 900 gigabyte'lık bir alan kapladı. Çalışmada başta Uşak Üniversitesi'ne ait ekipman olmak üzere 2 adet profesyonel video kamera ve iki adet profesyonel fotoğraf makinesi kullanıldı. Çalışma boyunca hem bölgenin tanıtımı için yapılan tespit çalışmaları hem de kamera arkası çalışmaları belgelemek üzere toplam 6 bin kare fotoğraf çekilerek arşivlendi. Alanda yapılan çalışmalara Yönetmen Hakan Cem Işıklar'ın yanı sıra, Uşak Üniversitesi öğrencilerinden Ali Araz, Uğur Zehir, Ozan Çelik, Yasin Yalçın da aktif olarak katıldı. İngilizce altyazılı olarak bir versiyonu daha hazırlanacak olan belgesel filmin yurtdışında da gösterimlerinin yapılması amaçlanıyor. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Sorumluluğunu Vesile Çakır'ın, Grafik-Tasarım Sorumluluğunu Özlem Işıklar'ın yürüttüğü Kalkınma Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı'nın TR33/16/DFD/0002 referans numarası ile 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı 1. dönem kapsamında destek almaya hak kazanan proje kapsamında çeşitli etkinliklerde fotoğraf sergileri açılması da planlanıyor. Büyük Uşak Kanyonları'nın Türkiye ve dünya genelinde bilinir kılınmasını ve bu sayede hem Türkiye, hem de Uşak turizmine katkı yapacak başarılı bir tanıtım sürecini gerçekleştirmeyi hedefleyen projemizde kendi alanında uzman pek çok akademisyen ve uzmandan da destek alındı. Kanyon yapılarının ortaya çıkmasında büyük etkisi bulunan Banaz Çayı ve kaynağına sahip Banaz ilçesinden, Sivaslı, Karahallı ve Ulubey çevresinde kadar geniş bir bölgede yer alan önemli tarihi, kültürel ve doğal unsurları da belgeleyen çalışmanın Uşak turizmine önemli bir katkı sunması bekleniyor. "dedi.

        Toplantı Büyük Uşak Kanyonları belgeselinin 1 dakikalık tanıtım videosunun izlenmesinin ardından sona erdi.

        (EÖ-MB-Y)

        05.12.2016 17:52:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa