Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çobanlar'da, toplu taşımada akıllı bilet uygulaması başlıyor

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'ın Çobanlar Belediyesi toplu taşımada akıllı bilet uygulaması ve araç içi güvenlik kamera sistemleri ile ilgili sözleşmeleri imzaladı. Belediye Başkanı Salih Alaka, 1 Ocak'tan itibaren Çobanlar'ın akıllı bilet sistemine geçeceğini kaydetti.

        1 Ocak 2017 tarihinden itibaren araç takip sistemlerine geçecek olan Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka ile yüklenici ve teknik servis yetkilisi firma arasında sözleşme imzalandı. Başkan Alaka, yerli ve milli bir alt yapıya sahip olan firmalarla çalışmayı istediklerini ve sözleşme imzalanan firmanın da bu anlamda teknik servis alt yapısıyla yeterli olduğunu gördüklerini söyledi.

        Akılı bilet sistemleriyle ilgili sözleşme imzalanana firmaların temsilcileri Murat Yenice ve Caner Akbaş'tan bilgiler alan Başkan Alaka, akıllı biletin kent kart olarak da kullanılabilmesi için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

        Toplu taşımada belediye olarak günlük yaklaşık bin 300 kişiyi taşıdıklarını söyleyen Başkan Alaka, 300'e yakın vatandaşı da ücretsiz taşıdıklarını hatırlattı. Alaka, yeni kurulacak araç takip sistemleri ile akıllı durak sistemine geçilebileceğini belirterek, "Firma yetkililerinin verdiği bilgilere göre iki binişlik kartlarımız olacak ve bu kartlar sayesinde misafirlerimiz rahatlıkla seyahat edebilecek. Çobanlarlı vatandaşlarımız ise kişisel kart avantajından yararlanabilecek. Vatandaşımızın kartı kaybolduğunda yeni kart tahsis edilecek. Abonman kartlarımız da ilk etapta vatandaşlarımıza deneme amaçlı verilecek. Kişisel kart uygulamasında kaybolan kart yerine yeni kart anında vatandaşımıza verilecek. Bu uygulama vatandaşlarımızın yararına olacak" dedi.

        (GC-

        26.11.2016 14:16:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa