Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar İl Genel Meclisi 2017 yılı bütçesi 153 Milyon TL olarak belirlendi

        (Fotoğraflı)

        Hayati Kanat

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının sonuncusu bütçe görüşmeleriyle tamamlandı. İl Genel Meclisi komisyonlarınca 20 gündür hazırlanan 2017 yılı bütçesi 153 Milyon TL olarak belirlendi.

        İl Genel Meclisi'nin bütçe görüşmelerinin yapıldığı kasım ayı toplantılarının 20. birleşimi Salih Sel başkanlığında gerçekleşti. 2017 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda 153 Milyon TL'lik İl Genel Meclisi bütçesi oylanarak kabul edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün gündeme getirildiği toplantıda Emekli Öğretmen Bayat MHP İl Genel Meclis Üyesi Mesut Ayten gündem dışı söz alarak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğuna dikkat çeken Ayten, Mecliste yaptığı konuşmada, "Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekli bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkacak zorluklar kendisini yıldırmayacaktır. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce ideal gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmende hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğuruna adayabilmelidir. Bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir" dedi.

        Ayten, ayrıca 24 Kasım'ın bir gün olarak kutlanmasından ziyade Öğretmenler Bayramı olarak kutlanması ve öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi gerektiğini belirtti.

        İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin büyük bir görev ifa ettiklerini belirterek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

        İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşiminin son oturumu komisyonlara ayrılan bütçelerin görüşülüp oylanmasının ardından son bulurken, 2017 yılı için en çok eğitime bütçe ayrıldığı bildirildi.

        (HK-MET-Y)

        24.11.2016 16:00:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa