Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Işık: "Amasya sağlık alanında oldukça iyi bir noktada"

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Valisi Salih Işık, ziyaret ettiği İl Sağlık Müdürlüğü'nde brifing aldı.

        Vali Işık'ı karşılayan İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun, il genelinde yer alan 15 acil sağlık hizmetleri istasyonunda 365 personel ile hizmet verdiklerini, bu hizmetlerin 2'si kış şartları için özel olarak hazırlanmış kar paletli ve 1'i obez hastaların nakline uygun olarak hazırlanmış ambulans olmak üzere toplamda 34 adet tam donanımlı yoğun bakım şartlarına sahip acil yardım ambulansıyla sürdürüldüğünü söyledi.

        İl genelinde günlük ortalama 88 hastaya acil müdahale ve hastaneler arası nakil hizmeti sunulduğunu anlatan Ertosun, ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde geçen yıl Hamamözü Entegre İlçe Hastanesi'nin yapımının tamamlandığını anjiyografi ünitesi içeren Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası, 100 yataklı Suluova Devlet Hastanesi ve merkez ilçede 6 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi –Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri hizmet binası inşaatlarının Haziran 2017'de bitecek şekilde devam ettiğini aktardı.

        "Amasya sağlık alanında oldukça iyi bir noktada bulunmaktadır" diyen Vali Işık da, "Bunların yanı sıra teknik donanım anlamında da gerekli ekipmanlara sahibiz MR, tomografi ve diyaliz üniteleri ile halkımıza her türlü sağlık hizmeti sunmaktayız. Acil sağlık hizmetleri alanında ise tam donanımlı ambulans ile vatandaşlarımızın yardımına koşulmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren paletli kar ambulansı da olumsuz hava koşullarında sağlık hizmetlerinin devamlılığını sağlamaktadır. Bunların yanı sıra ihtiyaç duyulması halinde hava ambulansları da acil vakalarda kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

        (MÇ-SLH-Y)

        17.11.2016 12:51:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa