Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havza bazlı destekleme modeli için ürünler belirlendi

        ESKİŞEHİR (İHA) - Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli kapsamında, havza bazlı destekleme modeli için ürünler belirlendi.

        İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt'ün açıklamasına göre; iklim, toprak, topografya, verim, su kısıtı gibi faktörler açısından ilçeler tek tek incelenerek, Türkiye genelinde 941 tarım havzası belirlendi. Havza bazlı destekleme uygulamaları kapsamında, Türkiye'de arz açığı bulunan, stratejik ve bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi sağlığı ve hayvansal üretim açısından önemli 19 ürünün 941 havza ve ilçe bazında dağılımı ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Havza bazlı destekleme modeline geçilirken, 2017 üretim sezonunda ilçeler bazında desteklenecek ürünler ise; Alpu'da arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Beylikova'da arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Çifteler'de arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Günyüzü'nde arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, yulaf, Han'da arpa, buğday, yem bitkileri, İnönü'de arpa, buğday, mısır, nohut, yem bitkileri, Mahmudiye'de arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Mihalgazi'de buğday, mısır, yem bitkileri, zeytin, Mihalıççık'da arpa, buğday, çavdar, ayçiçeği, yem bitkileri, yulaf, Odunpazarı'nda arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Sarıcakaya'da buğday, mısır, yem bitkileri, zeytin, Seyitgazi'de arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Sivrihisar'da arpa, buğday, çavdar, nohut, yem bitkileri ve Tepebaşı'nda arpa, buğday, mısır, ayçiçeği ve yem bitkileri olarak belirlendi.

        (MSY-MET-Y)

        24.10.2016 16:30:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa