Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ereğli'de şehidin adı parkta yaşatılacak

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci Parkı hizmete açıldı.

        Ereğli Belediyesi tarafından 6 bin 300 metrekare alan üzerine yapılan Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci Parkı'nın açılışına Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci'nin eşi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Yunuslu Mahallesi Muhtarı Zekeriya Yılmaz, Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e bu parkı mahallelerine kazandırdığı için teşekkür etti. Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, duygu yüklü bir gün yaşadıklarını ifade ederek, ülkenin birliği, dirliği ve bekası için şehit olan vatan evlatlarını saygıyla andıklarını söyledi. Özgüven, 15 Temmuz'da tarihe not düşülecek bir süreç yaşadıklarını ifade ederek, "Bu vatan toprakları yüzyıllar boyunca birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize göz diken hainlerin gündeminde olmuştur. Türk milleti ne zaman ilerlemeye başlasa, mazlumların yanında yer alsa, dış güçlerin yerli işbirlikçileri, piyonları hemen ortaya çıkmışlardır. 15 Temmuz'da da böyle bir süreç yaşadık. Bugün bu parka ismini verdiğimiz şehidimiz bir pilottu. Bu ordunun üniformasını giyiyordu ve bu vatanın bekası için görevini ifa ederken elim bir kaza sonucu şehit düşmüştür. Bir tarafta vatan için, millet için şehitlik mertebesine ulaşan şehidimiz varken, diğer yanda aynı üniformayı giymiş ancak bu vatan, millet için değil birileri için bu millete silah doğrultup masum halka ateş eden hainler de vardı. Bunları Türk halkı asla unutmayacaktır" dedi. Özgüven, şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci'nin ismi gibi tüm şehitlerin isimlerini Ereğli'de yaşatacaklarını vurguladığı konuşmasında, 15 Temmuz'da ülkenin kaderini değiştiren şehit Ömer Halisdemir ve şehit Albay Sait Ertürk'ün isimlerinin de Ereğli'deki caddelerde yaşatılacağını kaydetti.

        Yeni park alanları konusuna da değinen Başkan Özgüven, TOKİ ve Göztepe Mevkisinde yapacakları park alanlarının Ereğli'nin aynası olacağını ifade ederek, Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci Parkı'nın Yunuslu Mahallesi ve Ereğli'ye hayırlı olmasını diledi.

        Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, Ereğli Belediyesi'nin güzel hizmetler ürettiğine dikkat çekerek, "Bugün bu hizmetlerden bir tanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Ereğli'ye yakışan modern bir park olmuş. Ancak önemli olan bir şehidimizin isminin bu parka verilerek vefa duygusunu göstermesi çok daha anlamlı olmuş. Kendisine teşekkür ediyorum, parkın Ereğli'ye hayırlı olmasını diliyorum ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından okunan dua sonrası parkın açılışı Ereğli protokolü, şehit yakınları ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.

        (EÇ-FM-Y)

        04.09.2016 10:25:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa