Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Kemal Yurtnaç: "Süreyyabey Barajı Çekerek ilçemize büyük değer katmaktadır"

        (Fotoğraflı)

        Ömer Ertuğrul

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Çekerek ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

        Yozgat Valisi Yurtnaç, Çekerek Kaymakamlığı ve Belediyesini ziyaret ettikten sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçeye yaptırılan 200 kişilik öğrenci yurdu inşaatı, hükümet konağı inşaatı, ilçe devlet hastanesi inşaatı, yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Kurumu binası, 16 derslikli imam hatip lisesi ve 100 kişilik öğrenci pansiyonu inşaatı ile ilçede 65 kişiye istihdam sağlayan tekstil fabrikasını gezip bilgi aldı.

        Daha sonra Süreyyabey Barajı'na geçerek alabalık üretim kafeslerinde inceleme yapan Vali Yurtnaç, Süreyyabey Barajı'nın Çekerek ilçesi ve ülke ekonomisi açısından çök önemli bir baraj olduğunu belirterek, "Süreyyabey Barajı tam anlamıyla faaliyete geçtiği zaman burası daha farklı bir ilçe olacaktır. Bu tür büyük barajlar bulunduğu il ve ilçeye denizin sunduğu fırsatları sunar. İlçe halkını ve müteşebbisleri balıkçılık yapmaya yönlendirebilirsek istihdam konusunda da büyük bir fırsat yakalamış oluruz" dedi.

        Hem görüntü olarak hem de ekonomik olarak barajın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yurtnaç, "Çekerek ile ilgili güzel planlarımız var. Türkiye'nin her yerinde fırsatlar var, bu fırsatlara destek verecek müteşebbisler lazım. Devlet olarak biz müteşebbislere yatırımları için alt yapı hazırlamakla mükellefiz. Bize düşen görev bu. Buranın turizmini de canlandıracağız. Bunları yaparken de bir plan ve program dahilinde yapacağız. Buranın farklı fotoğrafını çekip farklı bir şekilde değerlendireceğiz. Vatandaş bize gelemiyorsa biz vatandaşın ayağına gideceğiz ve devletimizin imkanlarını vatandaşımıza anlatacağız. Vatandaşın içine girmek bize de güç katar. Önümüzdeki dönemlerde buraya yapılacak olan güzel bir tesisle hem ilçe, hem de ilimiz büyük ölçüde canlanacaktır. İlçemizi ekonomik ve turizm boyutunda geliştirdiğimiz gibi kurumlarımızı da geliştirerek vatandaşımıza en iyi hizmet verir hale getireceğiz. Hiçbir zaman olumsuz düşünmeyeceğiz" diye konuştu.

        (ÖE-SO-Y)

        28.08.2016 16:43:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa