Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinop'ta eğitim sezonu hazırlığı

        (Fotoğraflı)

        Osman Aksu

        SİNOP (İHA) - Sinop Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, 2016-2017 yılı başlamadan ilkokul, ortaokul ve liselerin son durumu hakkında bilgilendirme yaptı.

        FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan özel okullar hakkında bilgi veren Nevzat Türkkan, "Merkez Boydak İlkokulu ve Ortaokulu: İmam Hatip Okulu Ek Binası olarak kullanılacak. Boyabat Yıldız İlkokulu: İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılacak. Merkez Altın Devir Temel Lisesi: İmam Hatip Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Halil Özdoğru Anadolu Lisesi Aynı Binada eğitim öğretim görürken öğrencilerin rahatlaması açısından bu okulumuz Şehit Ömercan Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi binası haline getirilerek pansiyonu ile birlikte eğitim-öğretimlerini bu okulumuzda göreceklerdir. Sağlık Meslek Lisemiz ise yine Altın Devir Temel Lisesi yanındaki pansiyonda eğitim öğretimlerini göreceklerdir" dedi.

        Kapatılan pansiyonlara değinen Türkkan şunları söyledi: "Merkez Ali Albayrak Ortaöğretim Pansiyonu: Endüstri Meslek Lisesi'nin öğrencileri Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı'na 8 km uzaklıkta olan binasında kalıyordu. Bu öğrencileri devletimizin servisleri sabah alıyordu okula bırakıp, öğlen tekrar yemek için okuldan alıp yurda getirip tekrar okula getiriyorlardı. Dolayısıyla bu hem bizim hem de çocuklarımız için zordu. Biz de bundan dolayı Ali Albayrak Yurdunu, Seydi Ali Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 15 Temmuz Şehitleri Pansiyonu olarak tahsis edildi. Gerze Özel Rıdvan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu: Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Yurdu olarak okul müdürlüğüne tahsis edildi."

        Sinop Anadolu Lisesi'nin son durumu

        Milli Eğitim Müdürü Türkan, "Okulda deprem güçlendirmesinde bulunuyoruz. Eğer bu inşaat yetişmezse Şehit Halil Özdoğru Anadolu Lisesi'nde eğitim öğretimlerini sürdürecekler. İnşaat bittiğinde Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu Halil Özdoğru Anadolu Lisesi'ne taşınacak. Atatürk İlkokulu da dolayısıyla rahatlamış olacak" dedi.

        "11 bin 852 öğrenciye ulaştık"

        Milli Eğitim Müdür Nevzat Türkkan, 2015-2016 yılında Halk Eğitim Kursları ile 20 bin öğrenciden 11 bin 852'sine ulaşarak öğrencilere hazırlayıcı kurslar düzenlediklerini, 2016-2017 yılında da bu kursların devam edeceğini sözlerine ekledi.

        (OSM-SLH-Y)

        19.08.2016 18:41:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa