Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkkale'de Askeri Birlik Seferberliği

        (Fotoğraflı)

        KIRIKKALE (İHA) - 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından gündeme gelen ve birçok şehri umutlandıran Ankara'daki askeri birliklerin taşınması konusunda Kırıkkale'de kampanya başlattı.

        Kırıkkale'de günlük yayın yapan haber71 adlı bir gazete kampanya başlatarak, "Ankara'da şu aralar taşınması gündemde olan askeri birliklerden bir tanesinin Kırıkkaleye gelmesi potansiyel nüfusun artması ve ekonomik anlamda halkımızın refah düzeyinin gelişmesi anlamına geliyor. Bu sebeple halkımızdan ilimize askeri bir birliğin gelmesi konusunda desteklerini bekliyoruz hükümetin ve Genel Kurmay Başkanlığının ortaklaşa bir çalışması olan 'askeri birliklerin' Ankara merkezden şehir dışındaki il ve ilçelere taşınması projesi kapsamında askeri birliğin veya acemi birliğinin Kırıkkale'ye gelmesi için gerekli mercilere ulaşıp hali arzumuzu sunmak Bu konuda İlimiz milletvekillerini, muhalefet partilerinin temsilcileri ve ilimizdeki tüm STK'lar desteğini vermesini,gerekirse İmza kampanyası düzenlenmesini, ayrıca Ankara'da bulunan Kırıkkaleli siyasetçi ve Bürokratlarla ve STK'lar ile de iletişime geçmeyi hedefliyoruz. Kırıkkale'nin bir araya gelmesi için bu bir başlangıçtır, bir arada durabilmek, birlikte çalışmak başarıdır." İfadeleri ile başlattığı kampanya büyük destek gördü.

        "Kent Halkından Destek^"

        Gazetenin sosyal medya ve internet sitesi üzerinden başlatığı kampanya destek buldu. Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Demir, "Biz Bu Şehir için varız. Şehrimizin bir adım ileri gidebilmesi için gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Ankara'daki askeri birliklerin taşınması olayı gündeme geldi. Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi olarak, Kırıkkale'ye de bir askeri birliğin gelmesi için elimden geleni hatta daha fazlasını yaparım. Zaten geçmişte Kırıkkale'de askeri birlikler vardı ancak taşındı. Geçmişe baktığımız zaman hep bizden gitmiş. Bu sefer de bize gelsin." şeklinde konuştu.

        Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik'de bir açıklama yaparak askeri birlik için her türlü arazi tahsisi yapabileceğini bildirdi.

        14 yıl önce 61. Piyade Alayının Kırıkkale'den taşınarak Çankırı'ya gittiğini hatırlatan vatandaşlar ise, "Hep biz verdik, bugün biz istiyoruz. Nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren, Vatan'a, Devlet'e, millete kendinden çok ödün veren bir şehir olarak bu hayalin gerçekleşmesini istiyoruz." İfadelerini kullandılar.

        (BÖ)

        11.08.2016 19:36:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa