Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Demir, demokrasi gazilerini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Salman

        KASTAMONU (İHA) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 15 Temmuz darbe kalkışmasında yaralanan ve demokrasi gazisi unvanı alan yaralıları ziyaret etti.

        Milletvekili Murat Demir, İstanbul'da Fethullahçı Paralel Terör Örgütünün darbe kalkışmasında, Boğaziçi Köprüsü'nde kendini siper eden ve açılan ateş sonrası yaralanan Oğuz Ayanoğlu ve diğer yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

        Milletvekili Murat Demir'in, aynı zamanda köylüsü ve akrabası olan ve Başkent Hastanesinde tedavi gören Oğuz Ayanoğlu, aynı gecede kardeşi Onur Ensar Ayanoğlu'da, açılan direk ateş sonrası boğazından vurularak şehit edilmişti. İki kardeş Onur ve Oğuz Ayanoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasında yaralanan bir arkadaşlarını almak için Boğaziçi Köprüsüne gittikleri esnada bir gurup hain askeri personel tarafından yaylım ateşine tutuldular. Açılan ateşte Onur Ensar Ayanoğlu, orada hemen şehadet şerbetini içerken, kardeşi Oğuz Ayanoğlu ise baldırından vurularak yaralanmıştı. Yaralı Oğuz Ayanoğlu o geceyi Milletvekili Demir'e anlatarak, "Bizim silahımız falan yoktu bize niye ateş ettiler ki?" dedi.

        Milletvekili Murat Demir ise yaralı gaziye taziyelerini sunarken, "Bunları yapanların Allah belasını versin. Gereken ne varsa yapılacak haklarında. 15 Temmuz demokrasi tarihimizde şanlı bir sayfa olarak yerini almıştır. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşının adıdır. 15 Temmuz'da, Milli iradeye, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmak için Yüce Milletimiz onurlu bir mücadele vermiştir. Bu ülkede hiç bir şeyi kolay elde etmedik. Aslında bu tarih Türk Milletinin onuruna ve bağımsızlığına kastedilmeye kalkışıldığında neler yapabileceğinin de göstergesidir. Tüm Türkiye de bu hain örgüt mensubu kendini gizlemişlere sesleniyorum sıra size de gelecek, ne kadar kendinizi gizleseniz de sıra size gelecek. Meydanlarda kendi kamufle Kastamonu'da dahil tüm Türkiye'de sosyal paylaşımlarında FETÖ'ye terör örgütü başına hain terörist demeyen herkes hesap verecek. Bundan emin olun ne kadar kendilerini saklasalar da yüz ifadeleri bunları ele veriyor. Bu kardeşlerimizi dinledikten sonra tekrar diyorum, benim öz oğlum dahi olsa kendi elimle teslim edeceğim. Bu işin artık şaka tarafı yok. Bu Ülke'de hainlere yer yok, bu böyle bilinsin. Bu mücadelede şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar temenni ederken ailelerine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

        Milletvekili Demir daha sonra, Kastamonu İhsangazili Orçun Şekercioğlu ile Doğanyurtlu Ersoy Güler'i, ziyaret ederek taziyelerini sundu.

        (MS-GY-Y)

        26.07.2016 10:44:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa