Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sulusaray'ın çehresi değişiyor

        (Fotoğraflı)

        TOKAT (İHA) - Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Sulusaray ilçesinin çehresinin değişeceğini söyledi.

        Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir, İl genel Meclis Üyeleri Hüseyin Atındı ve Necmettin Coruk ile birlikte İl Özel İdaresi tarafından yapılan hizmetleri yerinde inceledi. Başkan Dizer, 16 derslik Sulusaray Çok Programlı Anadolu Lisesi, Açık Spor Tesisi, yapımına başlanan 250 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu ve alternatif ürün geliştirme projeleri kapsamında yapılan örnek çilek tarlasında incelemelerde bulundu. Başkan Dizer, yapılan hizmetler ile Sulusaray ilçesinin çehresinin değişeceğini ifade ederek, "Tokat İl Genel Meclisimiz tarafından alınan kararlar ile yapılan hizmetleri Kaymakamımız ve İl Genel Meclis Üyeleriniz ile birlikte gezdik. Sulusaray Çok Programlı Anadolu Lisesinin içerisinde Anadolu Lisesi, Temel Lise ve Meslek Lisesi var. Ayrıca 16 derslik olan okulumuzda 4 laboratuvar, Z kütüphane, kantin, toplantı salonu ve idari kısımlardan oluşuyor. İlçemize İl Özel İdaremiz tarafından modern bir eğitim yuvasına kavuşturduk. İlçemize hayırlı olsun. İl Genel Meclisi olarak spora da büyük önem veriyoruz ve ilçelerimizde spor tesisleri yaparak çocuklarımızın gençlerimizin spor yapacakları tesisler yapıyoruz. Yapımı 14 ay önce başlayan ve halkımızın hizmetine açılan sentetik çim sahamız ve şuanda temeli atılan 250 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonumuzu da en kısa zaman içerinde yapımını tamamlayarak hizmete geçireceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve Sulusaraylı vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

        Sulasaray'da çilek üretimi artırılacak

        Tokat İl Genel Meclisi olarak ilçede bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Dizer, "Tokat'ta alternatif ürün geliştirme projeleri kapsamında ilçemizde çilek yetiştireceğiz. 13 yıl önce Tokat genelinde sadece bir kez hasat yapılırdı. Ama bugüne baktığımız zaman hükumetimizin de verdiği destekler ve hibelerle çiftçimize verdiği önem ile birlikte artık alternatif ürünleri yetiştirmeye başladık. Tarlalarımızdan çiftçilerimiz yılda 1 den fazla hasat yapıyor. Seracılıkla birlikte artık çiftçimiz sadece yazın değil kış şartlarında da artık hasat yapıyor. Tokat İl Özel İdaremiz ve Sulusaray Kaymakamlığı ile birlikte deneme amaçlı 5 dönümlük çilek bahçesi hazırlandı. Amacımız klasik tarım yöntemleri yerine modern tarımı kavratmak ve çilek üretimini arttırarak, ilçe ekonomisine katkı sağlamak. Modern tarımla ilçede yaşanan göçü azaltmak ve projeyle piyasaya hormonsuz ve doğal çilek sürmektir" diye konuştu.

        Sulusaray Kaymakamı Nazlı Demir ise desteklerinden dolayı İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer'e ve meclis üyelerine teşekkür etti.

        (Nİ-SLH-Y)

        14.07.2016 11:31:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa