Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SYDV yardımları kesilen yaşlı çift duruma tepki gösterdi

        - SYDV, ailenin evde bakım ücreti aldığı için yardımların kesildiğini açıkladı

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'da yaklaşık 8 yıldan bu yanan 86 yaşındaki yatalak kocasına bakan Elif Aydemir isimli yaşlı kadın, Sultandağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan yakacak ve gıda yardımlarının kesilmesine tepki gösterdi.

        Sultandağı ilçesinde yaşayan ve 8 yıldan bu yana 2 odalı evlerinde yatalak kocası Hasan Aydemir'e bakan yaşlı kadın SYDV tarafından verilen aylık gıda ve kömür yardımının kesildiğinin belirterek, bununda kendilerini zor duruma düşürdüğünü ifade etti. Bakıma muhtaç eşi ile zor durumda kaldıklarını kaydeden yaşlı kadın SYDV'ye gerekli müracaatları yapmasına rağmen olumsuz yanıt aldığını aktardı.

        Öte yandan, Sultandağı SYDV yetkilileri ise ailenin "evde bakım ücreti" olan 888 TL aldıklarını ve bu yüzden kaldıkları evde kişi başına düşen gelir 392 TL'yi geçtiği için vakfın yardımlarından yararlanamadıklarını ifade etti.

        (GC-KÇ-Y)

        12.07.2016 15:47:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa