Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SULAKYURT'TA SOKAK İFTARI

        KIRIKKALE (İHA) - Ramazan Ayı'nın manevi atmosferinin en iyi şekilde yaşatılması amacıyla Sulakyurt Kaymakamlığı ve Sulakyurt Belediyesi, renkli bir organizasyona imza attı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Sulakyurt Büyük İftar' programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

        Sulakyurt Kaymakamlığı ve Sulakyurt Belediyesi tarafından 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı nedeni ile ilçe halkına iftar verildi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği iftar yemeğine ilçe halkı ve diğer katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, iftar yemeği öncesi kapıda konuklarını tek tek karşıladı.

        Her Ramazan ayında binlerce kişiyi, sokak iftarlarında bir araya getiren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, en büyük iftar sofrasını kurarak 3 bin 500 kişiyi bir araya getirdi. İftar için hazırlıklar saatler öncesinden tamamlandı. Alanı dolduran binlerce vatandaş, masalarda yerlerini aldı. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlar açıldı.

        SEMAZENLER BÜYÜLEDİ

        Sulakyurt Belediyesi Ramazan ayının manevi iklimine uygun etkinliklerle her akşam farklı programlar ile renklendiriyor. 'Sulakyurt Büyük İftar' programı ile birlikte Dolunay İlahi Grubu sahne aldı. Dolunay İlahi Grubu Tasavvuf Konseri ve Semazen Gösterisi Sulakyurtluların gönüllerini mest etmeyi başardı.

        Birbirinden güzel ilahiler eşliğinde gösterilerini sunan semazenler adeta izleyenleri büyüledi. Gösteri ilçe halkının yoğun ilgisi ile takip edildi. Semazenlerin ortaya koyduğu müthiş performansları sonrası program okunan Kur'an-ı kerim tilaveti ile sonlandırıldı. Semazenlerin gösterilerini büyük bir beğeni ile takip eden izleyiciler, Ramazan ayı boyunca farklı etkinlikler ile manevi bir iklim yaşanmasına vesile olan Sulakyurt Belediyesine teşekkür etmeyi de unutmadılar.

        KATILIM HER YIL ARTIYOR

        Geleneksel hale getirilen sokak iftarlarında her yıl katılımın daha da arttığını belirten Belediye Başkanı Bildik, Ramazan ayında kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en doruk noktaya ulaştığını söyledi.

        Başkan Bildik, "Ramazan ayının bu kutsal günlerinde binlerce yurttaşlarımız barışın gelmesi için dua ediyor. Bizde bu günlerin hatırına diyoruz ki inşallah güzel günler gelecektir. Hep birlikte özgür günleri göreceğiz" dedi.

        (BÖ)

        28.06.2016 18:39:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa