Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE'DE 'BAĞIMLILIĞA DUR DE' ADLI PROJE START ALDI

        KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulusal Ajansın Erasmus+ Ana Eylem 1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri kapsamında AR-GE proje ekip üyesi Neslihan Uluyüz tarafından hazırlanan "Bağımlılığa Dur De!" adlı proje Avrupa Birliği Avusturya ve İsveç tarafından ilgi gördü.

        Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Bahşili Halk Eğitim Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay cemiyeti Kırıkkale Şubesinde yetişkin eğitimi veren 19 katılımcı ile gerçekleştirdi.

        Proje kapsamında ilk hareketlilikte; Avusturya'nın Viyana şehrinde Bağımlılıkla mücadelede Viyana'daki en büyük dernek olan Verein Dialog yöneticisi Martin Weber ve Lisa Wessely tarafından hazırlanan madde bağımlılığı ve madde bağımlılığı ile mücadele yöntem ve teknikleri konusunda çeşitli sunum yaptı.

        Proje katılımcıları Viyana'da Polis ve gözaltı merkezleri ile madde bağımlısı kişilere rehabilitasyon imkanı sağlayan kurum ve kuruluşları ziyaret ederek çalışmaları izleyerek uyuşturucu maddelerden kurtulmalarının nasıl gerçekleştirildiği konusunda bilgiler aldılar.

        İkinci hareketlilik olan İsveç hareketliliği İsveç'in başkenti Stocklohmde gerçekleştirildi. Studieförbundet Vuxenskola, katılımcılara kurumun eğitim sorumlusu Marina Carlsson tarafından hazırlanan sunum ile İsveç eğitim sistemi hakkında geniş bilgi verdi.

        Ayrıca Stckholm İş-Kur yetkilisi olan Filiz Eker tarafından yapılan sunumda ise Madde Bağımlısı olmuş ve akabinde rehabilite edilerek Madde Bağımlılığından kurtulmuş olan kişilerin topluma kazandırılma aşamaları ve bu kişilerin tekrar madde bağımlılığına dönüş yapmamaları için takip ve kontrollerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verdi.

        Göçmenlerin çoğunlukla yaşadığı Tumba bölgesinde Sosyal Yardım Uzmanları ve Polisin yaptığı başarılı çalışmalar ile bu bölgede yaşayan insanların Uyuşturucu Madde ile tanışmalarının nasıl önlendiği, madde bağımlısı olmuş kişilerin ise nasıl rehabilite edildiği konusunda katılımcılarımıza ziyaret edilen kurum uzmanları tarafından bilgiler verildi.

        (BÖ)

        23.06.2016 17:45:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa