Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        19 MAYIS COŞKUSU BAŞLADI

        SAMSUN (İHA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinleri Bulvar AVM'de Ulusal Halk Dansları gösterileri ile başladı.

        AVM'de dolu dolu bir bayram programı Samsunluları bekliyor. Etkinlikler Samsun, Sivas, Ankara, İzmir, Adıyaman ve Kırşehir yörelerine ait halk dansları ile başladı. Ekiplerin dansları büyük bir beğeni ve coşku ile izlendi. Şenlik tadında gerçekleşecek 19 Mayıs etkinliklerinin devamında ise; günümüzde antika değeri gören eski volkswagen marka rengarenk "Vosvos"lar 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak Bulvar AVM Meydan alanında sergilenecek. Birbirinden farklı modeller ile vosvoslar ziyaretçileri unutulmaz bir nostalji yolculuğuna çıkaracak. Ayrıca eski model araba tutkunları birbirinden farklı ve renkli vosvoslar ile fotoğraf çektirme fırsatını elde edecekler.

        Otomobil dünyasının en sevimli modellerinden oluşan sergi, 18 ve 19 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek.

        GELENEKSEL RESİM SERGİSİ

        Türkiye genelinde bulunan TED Okullarının yapmış olduğu resim çalışmalarının en seçkinleri derlenerek 19 Mayıs'a özel olarak Bulvar AVM meydan alanında sergilenecek. Sergi 18 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te sevimli civcivler dansı ve modern dans gösterileri eşliğinde açılacak. Sergi 19 Mayıs Perşembe günü de görülebilecek. Aynı gün saat 14.00'te ise Samsun TED Koleji Bayrak gösterisi ziyaretçilerle buluşacak.

        OKUL GÖSTERİLERİ

        Bulvar AVM her yıl olduğu gibi bu yıl da Gençlerin Bayramı'nda gençlere sahne alma fırsatı sunuyor. Okul gösterileri kapsamında Final Okulları rock müzik grubu, Turizm Otelcilik Okulu pop müzik grubu, Bahçeşehir Koleji çok sesli korosu, Armada Okulları acappella korosu, TED Okulları ritim ve dans gösterileri ve son olarak Şahinoğlu Koleji Kafkas ekipleri ile 12.00-16.00 saatleri arasında sahne alarak performans sergileyecekler.

        PERA SANAT AKADEMİ İLE TÜRK BAYRAĞI TEMALI ATÖLYELER

        Pera Sanat Akademi'nin alanında uzman atölye eğitmenleri eşliğinde gerçekleşecek atölyede Türk bayrağı teması işlenecek. Keçeler özel kesimler ve işlemelerle Türk bayrağının ay ve yıldızı ile süslenerek kravatlar, papyonlar, tokalar ve taçlar yapılacak. Atölye, 13.00-18.00 saatleri arasında Bulvar AVM Meydan alanında aktif olacak.

        OMÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ORKESTRASI

        20 yıldır müzik eğitimi ordusuna neferler kazandırma gayretiyle sayısız müzik eğitimcileri yetiştiren Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, orkestra dağarında uluslararası sanat müziği, çoksesli Türk müziği, pop müziği, caz, blues vb. türlerinde çeşitli eserlere yer verecek.

        Orkestra, mevcut durumda 8 I. keman, 9 II. keman, 6 viyola, 3 viyolonsel ve 1 kontrabas olmak üzere 27 yaylı çalgı ve çeşitli üflemeli çalgılardan oluşuyor. Çalıştırıcılığı ve şefliğini Doç. Dr. Yakup Alper Varış'ın yaptığı orkestra; Bulvar AVM meydan alanında gerçekleştireceği konserde düzenlemesini Muharrem Karagöz'ün yaptığı "El Chocolo" adlı eserin ardından özellikle genç kuşaklar tarafından oldukça sevilen popüler eserlerden Sezen Aksu'ya ait "Yalnızlık Senfonisi", Işın Karaca'nın "Uyanış"ı ile birlikte Şebnem Ferah'tan "Hoşçakal" ve "Bu Aşk Fazla Sana" adlı eserleri seslendirecek. Eserlerin düzenlemeleri Faruk Caylan'a ait olup, solist olarak "Yalnızlık Senfonisi" ve "Hoşçakal" adlı eserlerde Sevdem Kondakçı, "Uyanış" ve "Bu Aşk Fazla Sana" adlı eserlerde ise Selin Işık Konay sahne alacak. Konser 19 Mayıs Perşembe günü saat 16:00 itibariyle müzikseverlerle buluşacak.

        GRUP ŞEMS İLE GENÇLİK KONSERİ

        Karadeniz ezgileriyle tanınan ve Samsun'un en sevilen müzik gruplarından biri olan Grup Şems, şehrin merkezinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na özel gençlik konseri gerçekleştirecek. Grup Şems Gençlik Konseri, 17.30 saati itibariyle müzik dolu bir bayramı ziyaretçilerle buluşturacak.

        Tüm etkinlikler ücretsiz olup, 7'den 77'ye tüm Samsunlular Bulvar AVM Meydan Alanı'nda 19 Mayıs şenliklerine davet edildi.

        (SAM-SLH-Y)

        17.05.2016 12:37:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa