Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SARAYDÜZÜ'NDE ÇELTİK EKİMİ BAŞLADI

        OSMAN AKSU

        SİNOP (İHA) - Sinop'un Saraydüzü ilçesinde çeltik ekimine başlandı.

        Saraydüzü Cumatabaklı köyünde, başlanan çeltik ekimine Saraydüzü Kaymakamı Yusuf Özbey de katıldı. Kaymakam Özbey çeltik ekim alanlarını ziyaret etti ve çeltik ekimi yaptı. Çiftçilerle ekim yapan Özbey, "Sinop'ta yaklaşık 6-7 bin dönüm civarında çeltik tarlası bulunuyor. İlçemizde çeltik arazileri bol olan bir ilçe. Bu yılın çiftçilerimiz için ürünlerinin bereketli ve bol olması dileğiyle" dedi.

        Ekim için tarlalarını hazırlayan çeltik üreticileri bu yıldan umutlu olduklarını belirtti.

        Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sinop Ziraat Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özben ise, "İlimiz çeltik üretimi alanında Türkiye'de sayılı illerden birisi. Sinop il ve ilçelerini kapsayan çeltik alanı ölçüsü, yaklaşık olarak 31 bin 39 dekarı kapsıyor. Sinop Merkez'de 71, Boyabat'ta 711, Durağan'da 215, Saraydüzü'nde 223 olmak üzere Sinop'ta 1220 ruhsatlı çeltik üreticisi bulunuyor. Sinop il genelinde yılda yaklaşık 30 bin ton çeltik üretimi yapılıyor. Buda çeltik üretimi olarak Türkiye'nin yüzde 6'sını Sinop üretiyor demek" diye konuştu.

        (OSM-SLH-Y)

        12.05.2016 15:17:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa