Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN EROĞLU: "TOKAT, SÜREYYA YILDIZI GİBİ"

        - TOKAT BELEDİYE BAŞKANI AV. EYÜP EROĞLU:

        - "TOKAT, BİR SAKLI KENT, BİR SÜREYYA YILDIZI GİBİDİR"

        NURHAN İÇMEZ

        TOKAT (İHA) - Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat'ın bir saklı kent ve bir Süreyya Yıldızı gibi olduğunu söyledi.

        Belediyelerin bulundukları yerleşim birimlerinde yerel kalkınmanın öncüsü olan kurumlar olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, Tokat Belediyesi'nin de, bu anlamda bir çok projenin ön çalışmasını yaparak, bölge ekonomisine sinerji sağlamayı hedeflemekte olduğunu söyledi. Belediyelerin bulunduğu kentte yaşayanların yaşam kalitesi, çevre düzeni ve hijyenik ortamları oluşturmasından tutun da, iş ve istihdama yönelik yatırım ve çalışmalarına kadar geniş bir yelpaze içerisinde hizmet vermekte olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, Tokat'ın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden hayat bulması ve bunların özellikle ev hanımlarının ev ekonomisine de katkı sağlayacak, bir yandan da el becerisini geliştirecek projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Tokat'ın, antik çağ eserleri açısından 6 bin yıllık bir tarihi içinde barındırdığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Tokat'ın iç turizme yönelik '900 Adımda 900 Yıllık Tarih' sloganıyla yola çıktığımız ve şehrimizin en eski tarihi yerleşim alanı olan Sulusokak'ın kültürel zenginliğini sunuma açtık. Bizim iç turizme de ihtiyacımız var ama, esas hedefimiz dış turizme yöneliktir. Bununla ilgili, Tokat Kalesinde zindanda ikamete zorlanmış Kont Drakula (Kazıklı Voyvoda), Sulusaray'da Sebastapolis, Tokat merkezde Comana, Pazar'da Ballıca Mağarası ve Kaz Gölü gibi çok farklı kuş çeşitlerinin olduğu bölge, dış turizmin ilgisini çekecek envanterlerimizdir. Bütün bunlar, çok kıymetli değerlerimiz olmasına rağmen, ekonomik sinerjiye dönüştürülmedi. Bildiğiniz gibi bu konuların dış turizme kazandırılması, daha doğrusu uluslararası tur operatörlerinin ilgisini çekmenin yolu da tanıtımdan geçiyor. Elbette, tanıtımdan önce de, konaklama ve gelen yabancı turistlerin yaşam alanlarına ilişkin alt yapının da tamamlanması gerekiyor" dedi.

        "TOKAT, BİR SAKLI KENT, BİR SÜREYYA YILDIZI GİBİDİR."

        Türkiye'nin batısında yaşayan insanların birçoğunun Tokat'ın bir bozkır olduğunu sandığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Buraya geldiklerinde de, hem doğal güzellikleri bakımından, hem de tarihi kültüyle Tokat'a hayran oluyorlar. Tokat, bir saklı kent, bir Süreyya Yıldızı gibidir. Tarihi eserler bakımından, Danişmentlerin Başkenti olma özelliğinden tutun da, Selçuklu ve Osmanlı eserleriyle ciddi bir zenginlikle karşı karşıya kalırsınız. İstanbul Çengelköy Yazmacılığıyla yarışacak kadar Tokat Yazmacılığı tanınır. Elbette, bütün bu somut donelerin ekonomiye bir şekilde kazandırılması gerekiyor. Gerek endüstriyel tarım, gerekse turizm temalarıyla ilgili yakından ilgili ve proje üretmeyi sürdürüyoruz. Çünkü bu iki temel konu, Tokat'ın ekonomisini harekete geçireceği gibi, bölgesel ekonomiye de ciddi katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

        (Nİ-SLH-Y)

        27.04.2016 16:35:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa