Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TURİZM HAFTASINA MUHTEŞEM KUTLAMA

        SAİM ÇOTUK

        YALOVA (İHA) - Bir turizm şehri olan Yalova'da Turizm Haftası coşkuyla kutladı. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şeref Tali, 2015 yılında Yalova'yı 670 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.

        Bu yıl 40.'sı gerçekleştirilen Turizm Haftası, Atatürk İlkokulu önünden başlayan kortejle start aldı. Mehter Takımı, halk oyunları ekipleri, tiyatro grupları ve öğrencilerin katıldğı kortej renkli görüntülere sahne oldu. Mehter eşliğinde ilerleyen kortej, yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı'nda sonlandırdı.

        İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Şeref Tali, "Yüzde 60'ı ormanlarla kaplı ilimiz 3 büyük metropolün ortasında yer almaktadır. Termal ve Armutlu ilçelerinde bulunan dünyaca meşhur termal turizm merkezlerine sahip olan Yalova, sağlık turizmi potansiyelinin en yüksek olduğu illerden birisidir. Çınarcık ilçemizde 2 adet mavi bayraklı plaj ve Yalova merkezinde SETUR Marina'nın mavi bayrak ödülü bulunmaktadır. İlimizi 2015 yılı sonu itibarı ile 579 bin yerli, 90 bin yabancı olmak üzere 670 bin kişi ziyaret etti" dedi.

        Konuşmanın ardından Hacivat ve Karagöz, folklor ve mehter gösterileri gerçekleştirildi.Turizm Haftası çeşitli faaliyetlerle sürecek.

        (SÇ-MŞ)

        15.04.2016 14:52:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa