Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI'DA PARK SAYISI ARTIYOR

        MEHMET TÜRK

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Belediyesi il, ilçe ve köylere yaptığı 90 adet parka bir yenisini daha ekledi.

        Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen park çalışması, Yapraklı yolu üzerinde bulunan Yenikent Sitesi yanına yapıldı. Yaklaşık 900 metrekarelik alana yapılan park, bölge sakinlerine yeni bir eğlence ve dinlence alanı sunuyor.

        Park alanı içerisinde çocuklar için kral çatılı büyük kaydırak, küçük kaydırak ve salıncakların olduğu oyun grubu, kum havuzu bulunurken ailelere de çatılı piknik üniteleri ve park içi yürüyüş yolu ile rahatlık sağlıyor.

        Park çalışmalarında ise Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yaklaşık 200 metre bahçe bordürü, 250 metrekare parke döşenirken, 18 metreküp beton ve 720 kilogram demir kullanıldı. Parkın 400 metrekarelik bölümü çim alanı olarak ayrılırken, park alanı içerisine 16 adet süs elması, 11 adet ıhlamur ağacı olmak üzere 27 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi.

        Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehir merkezi, ilçe ve köylere yaptıkları toplam 91 adet park sayesinde özellikle çocukların, yaşadıkları yerlerdeki oyun parklarında oynama şansını yakaladıklarını belirtti.

        Başkan Dinç, Yenikent Sitesi yanındaki park çalışmalarını da tamamladıklarını ifade ederek Çankırı'da park ve yeşil alan sayısının her geçen gün arttığına değindi.

        (MT-BÖ)

        12.04.2016 14:16:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa