Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KENT KONSEYİ İLÇE ZİYARETLERİ YAPIYOR

        EMRAH VAROL

        DENİZLİ (İHA) -Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclisi, ilçelerde de kent konseylerinin yapılanmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı ziyaretlere devam ediyor.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilçelerde de kent konseyi kültürünün yaygınlaşması ve kurulmasına öncülük etmek amacıyla başlattığı ilçe gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda Kent Konseyi heyeti Çal ve Bekilli ilçelerini ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. İlk olarak Bekilli ilçesinde Bekilli Kaymakamı Önder Koç ve Bekilli Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Akgeyik'in de katıldığı toplantıda Kent Konseyini anlatan heyet, daha sonra Çal ilçesini ziyaret etti. Çal Belediye Başkan Yardımcısı ve Çal Kent Konseyi Başkanı Adnan Tatar ve vatandaşlarla bir araya gelen heyet, Kent Konseyi'nin kurulma aşamalarından bahsetti.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi olarak 19 ilçeye de hizmet etmek istediklerini ifade ederek, "Kent konseylerinin tüm ilçelerimizde de kurularak faaliyete geçmesi için ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Onlara destek olarak ortak projeler yapalım istiyoruz. Çünkü Büyükşehir yapısı bunu gerektiriyor. Denizli'de sadece Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerine hizmet eden bir Kent Konseyi değiliz. 19 ilçemize de eşit şartlarda hizmet etmeyi hedefliyoruz" dedi.

        Kent konseyinin bir sivil inisiyatif olduğuna dikkati çeken Değirmenci, şöyle konuştu:

        "Kent konseyi sivil toplum örgütlerinin en üst organıdır. Her ilçede bir çok STK olabilir. Ama bunların üst kuruluşu kent konseyleri olmalıdır. Kent konseylerini diğer sivil toplum örgütlerinden ayırt eden en önemli özelliği Belediye Kanunu'nda da onaylanmış olmasıdır."

        Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi temelinin 1998 yılında Yerel Gündem 21 ile atıldığını kaydeden Değirmenci, "Yaklaşık 20 yıllık bir kent konseyi kültürüne sahibiz. Kurumsal açıdan baktığımızda ise 10 yılımızı tamamladık. Hiç bir şey bir anda olmuyor. Her şey hayal etmek ile başlıyor" dedi. Kent konseylerinin temel özelliğinin gönüllülük olduğunu vurgulayan Değirmenci, "İlçelerimizde kurulan kent konseyleri ile ortak projeler hayata geçirmek istiyoruz. Birlikte yapacağımız projelerin memnuniyet sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

        (EV-

        01.04.2016 16:23:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa