Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN'DE "HOŞ SEDA KURAN-I KERİM VE EZAN OKUMA YARIŞMASI" DÜZENLENDİ

        NURBAY USTA

        ARTVİN (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Hoş seda Kuran-ı Kerim ve Ezan okuma" yarışmasının Artvin finali Şavşat ilçesinde yapıldı.

        Artvin il ve bütün ilçelerindeki Anadolu İmam Hatip Liseler arasındaki yarışmada, Kuran-ı Kerim okuma dalında 7, ezan okuma dalında ise 8 öğrenci okullarını temsil etti. Şavşat Belediye Düğün Salonu'nda yapılan yarışmada Kuran-ı Kerim okuma dalında Yusufeli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hasan Koçak birinci olurken, eşit puan alan yarışmacılardan yapılan kura çekimi sonrası Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Dündar ikinci, Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes Muhammed Güven üçüncü oldu.

        Daha sonra yapılan Ezan okuma yarışmasında ise; Borçka Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kerim Bülbül birinci, Murgul Anadolu İmam hatip Lisesinden Hızır Can Yegin ikinci, Hopa Anadolu Lisesinden Metin Büyük üçüncü oldu.

        Yarışmalar sonucunda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, "Güzel bir yarışma oldu. Öğrencilerimizin birbirlerine yakın puan almaları sevindirici olmuştur. Birinci olan öğrencilerimiz bölge finalinde ilimizi temsil edecekler. O yarışmadada kendilerine başarılar diliyorum. öğrencilerimizin başarıları bizleri her zaman mutlu etmiştir" dedi.

        Yarışmaları birinci olarak kazanan öğrenciler 24 Nisan 2016 da Artvin ilinde gerçekleşecek olan bölge finaline katılmaya hak kazandılar. Yarışmalar sonunda Şavşat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şavşat İmam Hatip Ortaokulu minik semazenleri gösteriler yaparak ilahiler okudular.

        Yarışma sonucunda dereceye girenlere İlçe Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı çeşitli hediyeler verdi.

        (NU-ÖS-Y)

        25.03.2016 15:07:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa