Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDINCIK BELEDİYESİ KURDUĞU ATÖLYEDE PLASTİĞE ŞEKİL VERİP İLÇEYİ SÜSLÜYOR

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, işsizlere meslek edindirmek için açılan Plastik Sanatsal Kalıpçılık Kursu'nu başarıyla tamamladıktan sonra belediye bünyesinde istihdam edilen kursiyerlerin, ürettikleri eserler ilçenin park, bahçe, duvarlarını süslüyor.

        Aydıncık Halk eğitim Merkezi tarafından İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında açılan kursa devam eden 15 genç, Heykeltıraş Erol Güren gözetiminde eğitim aldı. Kursun tamamlanmasının ardından Heykeltıraş Güren ve kursiyerler İşkur desteği ile belediye bünyesinde açılan atölyede istihdam edildi. Kursiyerlerin ürettikleri eserler ise ilçenin park, bahçe ve duvarlarını süslüyor.

        Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, Aydıncık Belediyesi olarak İşkur ve Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla sanatsal kalıpçılık kursu açtıklarını belirterek, " Burada sözleşmeli heykel tıraş çalıştırarak kursiyerler yetiştiriliyor. Asıl hedefimiz ilçemizi yeniden bu sanatsal kalıpçılık da ürettiğimiz ve tasarladığımız tasarımlarla dizayn etmek, ilçemizin banklarını, parklarını, ihata duvarlarına bir sanatsal şekil katarak turizmin alt yapısını oluşturacaktır. Bu yönde üç defa kurs açtık. Burada yetişen kursiyerlerimizi ve yeterlilik sağlayanları belediyemizde istihdam ederek, bu yönde Aydıncı ilçemizin istihdamına da katkıda bulunuyoruz" dedi. Yapılacak her türlü sanatsal faaliyetleri burada tasarlayıp üretebildiklerini ifade eden Başkan Koçak, " Aldığımız siparişleri de yerine getirerek ayrıca katkı sağlamış oluyoruz. Birçok kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen ödül törenlerinde verilen ödülleri de burada üretiyoruz. Gelen siparişleri burada değerlendiriyoruz. Her türlü sanatsal faaliyetleri burada sürdürmeye çalışıyoruz. Her türlü hediyelik eşyanın tasarımı, dökümü ve imal edilmesi burada yapılabilir. Şu anda 15 kişi istihdam ediyoruz" diye konuştu.

        İstihdam edilen işçilerde daha önce boş gezdiklerini açılan kursa katılıp meslek edindiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Belediye Başkanı Ahmet Koçak'a teşekkür etti.

        (ÖE-AÖ-Y)

        16.03.2016 13:05:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa