Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇAYIRALAN BELEDİYESİ HASTA VE YAŞLILARI YALNIZ BIRAKMIYOR

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Çayıralan Belediyesi, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç inşalara yönelik başlatılan, 'Yalnız Değilsiniz Biz Sizin Yanınızdayız' projesi ile yaşlı vatandaşlara hizmet veriyor.

        Çayıralan Belediyesi hazırladığı ilgili projeyle ilçede yaşayan kimsesiz yaşlı ve hastaların banyo başta olmak üzere giyim, ev temizliği, yemek pişirme gibi bir çok alanda hizmet vererek, yaşlı vatandaşların yaşam kalitesinin arttırılmasını hedefliyor.

        Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, Yalnız değilsiniz biz sizin yanınızdayız diye bir proje geliştirdiklerini belirterek, "İlçemizdeki hasta ve yaşlılarımızın günü birlik tedavilerini, bakımlarını, yemeklerinin verilmesi, sobalarının yakılmasını, temizlik hizmetlerinin sunulması ile ilgili İŞKUR aracılığı ile aldığımız işçilerle bunların temizliklerini bakımlarını yapıyoruz" dedi.

        İlçede 30 yaşlı ve hastaya hizmet verdiklerini ifade eden Şahiner, "Görevlilerimiz, kış mevsimi dolayısıyla öncelikle gelip sobalarını yakıyorlar sonra ihtiyaçlarını kahvaltılarını hazırlayıp insanlarımıza öğle akşam yemeklerini yapıp bulaşıklarını yıkayıp daha sonra evlerine gidiyorlar. Bu hizmeti alan hasat ve yaşlılarımız bu projeden oldukça memnun kalıyor. Gurbette olan vatandaşlarımız da anne ve babalarına bakıldığı için oldukça memnunlar. Bizde yaptığımız hizmetten onur ve gurur duyuyoruz. Bizde bir gün yaşlanacağız, inşallah bize de bakar. Kimseyi yalnız bırakmak niyetinde değiliz. Günlük üç öğün bakılan evlerimiz var. İki üç günde bakılan evlerimiz var. Vatandaşımızın isteğine göre nasıl istiyorsa bunların yıkanması dahil her türlü hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

        Evinde hizmet alan Fevzi Aslan, belediyenin yapmış oldukları bu uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, "Bizi yalnız bırakmıyorlar, temizliğimizi yapıyorlar, yemeğimizi pişiriyorlar, evimiz pırıl pırıl ter temiz oluyor" dedi.

        (ÖE-SK)

        02.03.2016 15:22:29 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa