Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL DOKUMALARINI CANLANDIRDILAR

        ZİYA AKYILDIZ

        ARTVİN (İHA) - Artvin'in Ardanuç ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş el emeği göz nuru el dokumaları yeniden gün yüzüne çıkarıldı.

        Ardanuç Kaymamalığı, Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ve Güleş Köyü Muhtarlığı işbirliği ile açılan Halı Dokuma Kursu sayesinde dokunan halılar göz kamaştırıyor.

        Geçmişten beri yöreden yöreye değişen ilmek teknikleri, desen ve renk seçimi, kullanılan malzemeler farklılık göstermiş ve belli yöreler, o yörede dokunan halılara Osmanlı motifleri işleniyor. Kursta örülen halılar hiç boya kullanılmadan, koyunların doğal yünleri kullanılarak yapılan yöresel halılar Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliği ile yürütmüyor. Çalışma ve İş Kurumu işbirliği ile hafta içi günde 8 saat ve toplamda 488 saat sürecek ve kursta 20 bayan kursiyer çalışıyor.

        Halılara renk uydurmak için beslenen köyün ve kuzu yünleri, önce su ile yıkanıyor ve daha sonra tarakta renk karışımı yapılarak pamuk haline getiriliyor. Elde edilen yumaklar tezgahlarda bir aya yakın bir süre ile canlı renk ve motifler ile evlerde yerlerini alıyor.

        (ZA-ÖS-Y)

        08.02.2016 09:42:49 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa