Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ'DA KAPALI KÖY YOLLARININ 520'Sİ AÇILDI

        - ELAZIĞ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ NAZİF BİLGİNOĞLU:

        - "BUGÜN İTİBARİYLE KAPALI KÖY YOLUMUZUN SAYISI 21"

        - "ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR"

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER: HALİL İBRAHİM VARLI

        KAMERA: HALİL İBRAHİM VARLI

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan 541 köy yolundan 520'si İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması ile açıldı.

        Geçtiğimiz pazartesi günü yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ genelinde 541 köyün yolu ulaşıma kapanmıştı. Elazığ İl Özel İdaresi tarafından köy yollarını açmak için başlatılan çalışmaların aralıksız devam etmesi sonucu 520 köy yolu ulaşıma açıldı. Kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan 21 köy yolunun açılması için ise çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kar nedeniyle kapanan köy yollarının açma çalışmasını bugün Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu yerinde inceledi. Sivrice ilçesi Yukarı ve Aşağı Çanakçı ile Alaattin grup köy yolu üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Bilginoğlu, "Grup köy yolu üzerinde kar mücadelesi yapıyoruz. Belki il merkezindeki kara baktığımız zaman bölgedeki bu yoğunlukta karı tahmin edebilmek biraz daha zor. 25 Ocak tarihli ilk kar yağışında 552 köyümüzün 541'inin yolları kapanmıştı. Hakikaten yoğun bir kar yağışı vardı. Bu kar yağışı neticesinde dün akşam itibariyle 69 köy yolumuzun kapalı oluğunu bildirmiştik. Ama bugün yapılan çalışmalarla bu yaklaşık 21 köy yolumuzun kapalı olduğunu ve o köy yollarında da çalışma yaptığımızı iletmek istiyorum" dedi.

        21 köy yolunun bu akşam itibariyle büyük bir kısmının açılacağını, pazar günü yapılacak çalışmalarla tamamını açmış olacaklarını belirten Bilginoğlu, "Kent merkezine 1 metrekareye yaklaşık 5,6 kilogram düşen kar, Sivrice ilçemizde 60, 70 kilogram, Alacakaya İlçemize 90 kilogramı bulan bir kar yağış oldu. Merkezde uzaklaştıkça özellikle kırsal kesimlerimizde kar yağışı daha yoğundur. Bu çalışmalarımız biraz daha uzun sürebiliyor. İl Özel İdare ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarla büyük bir özveri ve gayretle çalıştı" diye konuştu.

        Yoğun kar temizleme çalışmasında 70'i aşan iş makine ve 110 personelle sürekli çalıştıklarına da değinen Bilginoğlu, kar temizleme çalışmasının zorluklarını da anlattı. Dozerler dışında kar bıçaklı kamyonlar ve greyderlerin eşliğinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini de ifade eden Bilginoğlu, bu çalışmalar neticesinde amaçlarının bu zahmeti, insanlara en az yaşatabilmenin mücadelesini vermek olduğunu kaydetti.

        (HİV-MP-Y)

        30.01.2016 15:17:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa