Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ OKUR, 2015 YILINI BASIN MENSUPLARIYLA DEĞERLENDİRDİ

        ERTUNÇ ÖZTÜRK

        UŞAK (İHA) - Uşak Valiliği 2015 yılı değerlendirme toplantısı Vali Ahmet Okur tarafından Has Bahçe Polis evinde gerçekleştirildi. Basın toplantısına basın, yayın ve medya temsilcileri ile ilgili daire müdürleri katıldı.

        Vali Ahmet Okur toplantıda yaptığı konuşmada 2015 yılında toplam 408 proje yapıldığını belirterek bu projelerden 302 tanesinin tamamlandığını ifade etti. Toplam proje bedelinin 1 milyar 28 milyon TL olduğunu ifade eden Vali Okur, 80 projenin devam ettiğini, 17 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 9 projeye başlanıldığını kaydetti.

        Vali Okur konuşmasına şöyle devam etti, "Uşak ilimizin adının geçen her konuyu dikkatlice inceliyoruz ve değerlendiriyoruz. İlimizle ilgili üzerimize düşen sorumlulukları hassasiyetle icra etmeye çalışıyoruz. Uşak ülkemizin hem ekonomik hem de sosyal kalkınmışlık düzeyinde 25. sırada yer alıyor. İlimiz havası, iklimi, su kaynakları ve imkanları ile verimli topraklara sahip olmasına rağmen hem hayvansal anlamda hem de tarımsal üretim anlamında olmamız gerek noktanın çok altında yer alıyoruz. Teşvikler, vatandaşların bilinçlendirilmesi, sulama alanlarının genişletilmesi ve arazi toplulaştırması ile birlikte tarımsal üretimin artışı ile ilgili beklenti düzeyimiz yüksek. Ancak tarımsal üretimdeki bu durumun köylerdeki yaşayan nüfusun azalması ve üretim gerçekleştirecek iş gücünün yaşlı nüfus olmasını bir engel olarak değerlendiriyorum. Bir nesil sonra Uşak'ta tarımsal üretim gerçekleştirecek bir nüfusun kalmaması gibi bir riskle karşı karşıyayız. Bu anlamda toplulaştırma bir çare olabilir. İlimizdeki toplulaştırma meselesini çözdüğümüzde arazilerin kiraya verilmesi suretiyle verimli bir şekilde kullanılması sağlanabilinir. Bununla birlikte şu anda 34 tane sulama göletimiz var, bu sayının 50'ye çıkmasını bekliyoruz. 50 tane sulama barajı olan başka il yok. Bizim bu barajları verimli şekilde kullanmamız gerekir. İnşallah ilerleyen dönemde bu konuda önemli bir aşama kaydedeceğimize inanıyorum."

        Eğitim kalitesi ve okullaşma oranının ciddi anlamda üst seviyelerde bulunduğunu ifade eden Vali Okur "Derslik anlamında iyi durumdayız. Ancak okul çeşitliliği anlamında 1-2 yatırıma gerek duyulabilir. Uşak'taki akademik başarıyı arttırma anlamında iki noktada çalışma yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi ilk ve ortaokullarda yenilikçi lider öğretmen projesidir. Bu proje kapsamında çocukların anlayacakları şekilde oyunlarla çeşitli materyallerle, farklı yayınlar ve öğretmen öğrenci veli üçgenini oluşturarak bu okul içerisinde toplayarak çocukların dersleri daha iyi anlayabileceği öğretmenlerinde mesleğini daha iyi icra edebileceği bir proje başlattık. Uzun vadeli bir çalışma. 200 gönüllü öğretmen bu projeyi yürütüyorlar. Liselerimiz ortak sınav uygulaması ve davranış değişikliği modelini izliyoruz. Dönemlik sınavlar dahil bütün liselerimizde ortak sınav yapıyoruz. Öğrenciler sınava hangi sınıfta hangi sırada gireceğini sınava bir saat kala öğreniyor. Şu anda liselerimizde kopya hadisesini sıfıra indirdik. Bu çocuklarımız mesuliyet, sorumluluk ve daha iyi çalışma alışkanlıkları kazandıracak. Derslerde yapılan sınavlar üniversite sınavında hiçbir fayda sağlamıyor. Her sınavı üniversite sınavı gibi aynı çerçeveye oturtursak çocuklarımız daha verimli çalışacağına ve azimli hale geleceklerine inanıyorum" dedi.

        İlimizin ve ilçelerimizde yürütülmekte olan projelerle ilgili de açıklama yapan Vali Okur, "2015 yılında toplam proje sayısı 408, toplam proje bedeli 1 milyar 28 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bunlardan 302 proje tamamlanmıştır. 80 proje devam ediliyor. 17 proje ihale aşamasında 9 projenin ise ön hazırlıkları yapılıyor. Bu çerçevede ilimizde ana başlıklarıyla sürdürülmekte olan projeler şunlardır: Hızlı Tren Projesi, Uşak Üniversitesi Derslik ve Merkezi Birimler, Uşak-Sivaslı - Çivril Bölünmüş Yol Projesi (38 km), Uşak Çevre Yolu Projesi, Uşak - Ulubey ile Eşme - Kula yollarının standardının yükseltilmesi, Arkeoloji Müzesi Projesi, Karahallı Organize Sanayi Bölgesi, 39 Adet Göl-Su Projesi, Merkez Dokuzsele Deresi Taşkın Koruma Projesi, Uşak 200 Kişilik Huzurevi İnşaatı, Bu projeler öngörülen sürelerde tamamlandığında inşallah Uşak ilimiz daha yaşanılabilir, sosyal ekonomik düzeyine uygun bir çehreye kavuşmuş olacaktır" dedi.

        Sağlık hizmetleri konusunda da önemli mesafeler kat edildiğini ifade eden Vali Okur "2015 yılında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerine müracaat eden 1.637.179 hastanın 51.242'sine yatarak tedavi, 1.162.481 hastaya ayakta tedavi, 474.698 hastaya acil servislerde sağlık hizmeti verilmiştir. 2015 Yılında açılan KVC (Kalp ve Damar Cerrahi) ve Koroner Anjiyo ünitesinde 1.050 hastaya anjiyo, 90 hastaya Bypass ameliyatı, 234 hastaya KVC yoğun bakım hizmeti verilmiştir. 2015 Yılında açılan 5 yataklı yanık ünitesi hizmet vermeye başlamıştır. 2015 Yılında Palyatif Bakım Merkezi 11 oda/22 yatak kapasitesi ile açılmış olup 244 hastaya hizmet verilmiştir. Uşak Devlet Hastanesi bünyesinde Anne Oteli açılmıştır. Uşak Devlet Hastanesi yatak kapasitesi 605'ten 800'e çıkarılmıştır. Bununla birlikte Uşak KHB Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerimiz civar il ve ilçelere de hitap ederek hizmet sunmakta, bir bakıma bölge hastane gibi faaliyet göstermektedir" dedi.

        Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde sürdürülen hizmetlerin sunumunun hızını ve kalitesini artırmak amacıyla geliştirilen e-Vakıf projesinin tamamlandığını ve Aralık 2015 itibariyle internet üzerinden hizmete sunulduğunu ifade eden Vali Okur, "e-Vakıf adını verdiğimiz projeyi kısa süre içinde hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi kişi veya ailelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bizzat gelmeden başvuruda bulunmasına ve tüm işlemlerin elektronik ortamda takip edilmesine imkân sağladık. Buna göre, ihtiyaç sahipleri elektronik ortamda bize ulaşmasının ardından personellerimiz aldıkları bilgiler doğrultusunda onları ziyaret ederek ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılayacaklardır. 1,5 ay gibi kısa bir sürede 1870 başvuru sisteme kaydedilmiş ve bu başvurulara işlem yapılmıştır" dedi.

        2015 yılı değerlendirme toplantısının sonunda ilimizdeki asayiş durumunu hakkında bilgi veren Vali Ahmet Okur "2015 yılında hem Jandarmamız hem de emniyet teşkilatımız halkımızın huzuru ve güvenliğinin sağlanması yönünde yoğun bir çalışma gerçekleştirmiştir. Özellikle kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadelede ekiplerimiz 24 saat esasına dayalı bir şekilde suçlularla mücadelede özveri ile çalışmaktadır. Gerçekleştirildikleri başarılı çalışmalarından dolayı hem Jandarma hem de Emniyet personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

        Toplantının sonunda soruları cevaplayan Vali Ahmet Okur, katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

        (EÖ-MB-İK-Y)

        15.01.2016 19:07:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa