Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA'NIN İLÇELERİNDEKİ SU DEPOLARINA BAKIM YAPILDI

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su ihtiyacını karşılamak üzere Konya genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında su depolarında da bakım ve revizyon çalışması yapıyor.

        Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu kapsamında Konya il sınırları içerisinde bulunan su depolarının hijyenini ve güvenliği sağlamak, eksikliklerini gidermek, su kaçaklarını önlemek üzere kuyu ve pompa istasyonlarını da içine alan geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması yaptı.

        DEPOLARIN TÜMÜ ELDEN GEÇİRİLİYOR

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, vatandaşların sağlıklı, uzun ömürlü, kesintisiz su hizmeti alabilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Akyürek, "Konya il sınırları içerisinde bulunan tüm su depoları, kuyu ve pompa istasyonları KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanına girdiği için yaptığımız incelemelerde depoların büyük çoğunluğunun güvenliksiz, depo içlerinin hijyenden uzak, yalıtımsız olduğu, su kaçaklarının hat safhada olduğu, vanaların çalışmadığı, depo malzemelerinin küflenmiş, paslanmış ve eksiklerin olduğu görülmüştür. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması gerçekleştirilmiştir. KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, 2015'te Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Çeltik, Derebucak, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Tuzlukçu ve Yunak olmak üzere toplam 19 ilçede 162 adet deponun bakım, onarım ve yalıtımlarını yaparak hijyen şartlarına uygun hale getirmiştir" dedi.

        2016'DA 200 DEPO REVİZASYONU

        Konya'daki tüm yerleşim birimlerini kapsayan bakım ve revizyon çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, yapmış olduğu ihalelerle 2015 yılında ihtiyaç olan 27 mahalleye 2 bin, 500, 300 ve 100 metreküplük yeni su depoları inşa etmiştir. 2016 yılında da 50 mahallede yeni su deposu inşa edecek ve 200 adet depo, kuyu ve pompa binasında bakım ve revizasyon çalışmaları yaparak vatandaşımıza sağlıklı ve güvenli su hizmeti vermeye devam edecektir" diye konuştu.

        Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su depoları revizyonu kapsamında; manevra odası dış sıva onarımı ve boya yapılması, pencerelerin onarılması, yenilenmesi, iç duvarın seramikle kaplanması, vanaların yenilenmesi, eskiyen boruların değiştirilmesi, yeni merdivenlerin takılması, su yalıtımı uygulamaları, depo içinin su jeti ile temizlenmesi ve depo etrafının tel çitle çevrilmesi işlemleri yapıyor.

        (AH-Y)

        06.01.2016 13:09:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa