Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2016 YILINDA BÖLGEYE 10 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

        KAMİL CANKILIÇ

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da 4,5 milyon, bölgede ise 10 milyondan fazla fidan dikimi yaptıklarını belirten Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, 2016 yılında da hedeflerinin 10 milyondan fazla fidan dikmek olduğunu söyledi.

        Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, 2015 yılında bölgede hizmet verilen alan, ekilen fidan sayısı, orman yangınları ve 2016 yılındaki hedefleri hakkında bilgi verdi. Bölge müdürlüğünün 8 il ve 70 ilçeyi kapsadığını ifade eden Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, "Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Van, Bitlis'te. 8,5 milyona yakın genel alanımız ve 1,5 milyona yakın ormanlık alanımız var. Ormanlık alanımız genelde bozuk ormanda oluşmaktadır. Bölgemizde bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün 2002'den bu yana başlattığı seferberlik ve diğer eylem planlamaları ile birlikte yoğun bir şekilde ağaçlandırma erozyon kontrol çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda da son 2 yılda özellikle yoğun bir çalışma yapıyoruz" dedi.

        "10 MİLYON FİDAN DİKTİK"

        Bölge müdürlüğü genelinde ilkbahar ve sonbahar toplamında 10 milyona yakın fidan diktiklerini belirten Polat, "Elazığ'da 4 milyonu geçtik. Ormanlık alanımız, genelde 1 milyon 200 bin hektar, Elazığ'da 186 bin hektardır. Elazığ'da yüzde 19'lara doğru tırmanıyoruz. Tüm bölgenin genel alan oranı yüzde 15'tir. Elazığ'da 2015 yılında ilkbahar ve sonbaharda toplamda 4 milyon 500 bine yakın tane fidan diktik. Bu vatandaşlara dağıttığımız fidanlarla birlikte. Şuana kadar 90 bine yakın fidan dağıtmışız. Yılbaşlarında, diğer dini ve milli bayramlarda fidan dağıtıyoruz. Yeni yıla fidan dikelim kampanyası kapsamında da fidan dikeceğiz. Bizim hedefimiz bu kampanyayla Elazığ'da 200 bine yakın fidan dikmek. Tüm bölgede de 500 bini geçmek" diye konuştu.

        "2016 YILI HEDEFİMİZ 10 MİLYON FİDAN"

        Yeni yıl için yine hedeflerinin bölgede ve Elazığ'da büyük ağaçlandırma çalışması olduğunu vurgulayan Polat, şu ifadelerde bulundu:

        "Bölgede 2016 yılı için hedefimiz yine 10 milyon fidan dikmektir. Elazığ'da ise hedefimiz geçen yıl olduğu gibi 4 milyon fidan dikmek. Ama geçen senede de olduğu gibi hedefimizin üstüne çıkmak. Elazığ'da 4,5 milyon fidan diktik. Bu sayının çok üstüne çıkacağımızı umut ediyoruz. Ama bizim planlamamız 50 bin dekar alanda 4 milyon fidan dikmek. Yine vatandaşlarımıza dini ve milli bayramlarda önemli günlerde hem meyve fidanı ve gelir getirici tür fidanlardan hem de çam dediğimiz orman ağaçlarından dağıtmayı düşünüyoruz. Bizim kaymakamlıklarımızla, İlçe Tarım Müdürlüklerimizle protokollerimiz var. Bu anlamda Keban'da, Ağın'da, Karakoçan'da, Kovancılarda, Maden'de ve Sivrice'de İlçe Tarım müdürlükleriyle birlikte gelir getirici tür fidanları da dağıtıyoruz. Vatandaşlara gelir getirici tür ağaçlandırmaları hem kendimiz yapıyoruz hem de vatandaşa yaptırıyoruz."

        "280 ADET ORMAN YANGINI MEYDANA GELDİ"

        2015'te orman yangınları hakkına bilgi veren Polat, şunları kaydetti:

        "2015 yılında bölgemizde 280 adet orman yangını meydana geldi. Bunun büyük bir kısmı kırsal alan orman yangınları olarak meydana geldi. Bunlar genel anlamda yazın Haziranın sonu Temmuz, Ağustos aylarında meydana geldi. Bu yangınların büyük bir kısmı tüm Türkiye'de olduğu gibi yüzde 90'nından fazlası insan dikkatsizliği ve tedbirsizliği sonucu oluşan yangınlar. Bu alanda bizim 800 dönüme yakın orman, örtü yangını şeklinde dediğimiz çok ağaçların yanmadığı ot ve örtünün yandığı yangınlardı. Çakmağın sebep olduğu 2 tane yangımız oldu. Çok şükür erken müdahale sonucu orada 3,5 hektar çamlık alan yandı. Bu örtü yangınlarında çalı şeklindeki meşe ağaçları ve orada ki bir yıllık otsu bitkiler yandı. Hem teşkilat mensuplarımıza hem de vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Dikkatleri ve yardımları neticesinden geçen yazdan çok büyük bir tahribat olmadan atlattık. Hep birlikte yeşili, yeşilimizi, ormanlık alanımızı küresel ısınma anlamında çok büyük değer taşıyan bu yutak alanlarını vatandaşlarımızla birlikte el ele gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz."

        (CK-MP-Y)

        24.12.2015 10:01:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa