Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT'TA 3 MİLYON TON TARIMSAL ÜRETİM YAPILIYOR

        - GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ MEHMET ALİ YAVAŞ:

        - "TOKAT'TA YAKLAŞIK 3 MİLYON TON TARIMSAL ÜRETİM VE BUNA İSTİNADEN DE 1.5 MİLYAR TL ÜRETİM YAPILMAKTA"

        NURHAN İÇMEZ

        TOKAT (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Tokat'ta yaklaşık 3 milyon ton tarımsal üretim ve buna istinaden de 1.5 milyar TL üretim yapılmakta olduğunu söyledi.

        Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi arasında bir geçit bölgesi olan Tokat'ta 230 metre ile 1500 metre arasında değişen rakım birçok ürünün rahatlıkla yetişmesine imkan sağlayan bir zenginlik oluşturuyor. 374 bin hektar ekilip biçilen tarım arazisi ile Tokat, Kelkit Irmağı'nın suladığı Niksar ve Erbaa Ovaları, Yeşilırmak'ın suladığı Kazova ve Turhal Ovaları, tahıl ambarı konumunda olan Zile ovası, Artova Ovalarıyla tarımda orta Karadeniz'in incisi durumunda.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Tokat'ın meyveden sebzeye, tahıldan endüstri bitkisine kadar 82 çeşit ürün yetiştirilmekte olduğunu kaydetti. Kazova denince domates, Niksar denince ceviz, Almus denince vişne akla geliyor, Erbaa denince de üzüm ve salamura yaprak akla geldiğini ifade eden Yavaş, "İlimizde yaklaşık 3 milyon ton tarımsal üretim ve buna istinaden de 1,5 milyar TL üretim yapılmaktadır. Polikültür tarımın yapıldığı ilimizde nüfusunun yüzde 62'si şehirlerde, yüzde 38'i köylerde yaşamaktadır. Ekonomi büyük ölçüde tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlıdır. Bu durum Tarımın Tokat'taki önemini daha da artırmaktadır. Tokat'ta 65 bin civarında tarımsal işletme bulunmaktadır. İşletmelerin tamamına yakını küçük aile işletmesi şeklinde olup yüzde 45'inde bitkisel üretim, yüzde 55'inde hayvansal üretim ön plana çıkmaktadır" dedi.

        Tokat çiftçisinin tarımsal üretim desenine göre desteklemelerin birçoğundan faydalanmakta olduğuna dikkat çeken Yavaş, "Çiftçimiz 2015 yılında 60 milyon TL'nin üzerinde destekleme almıştır. Biz tarım teşkilatı ve çalışanları olarak daima çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Uygulanan bu projede ve diğer her türlü tarımsal faaliyette çiftçilerimizi ve üreticilerimizi yönlendirmeye devam edeceğiz. İlimizin mevcut tarım potansiyelini iyi değerlendirip üretimimizi uygun ürünlerde artırmalıyız" diye konuştu.

        (Nİ-SLH-Y)

        24.12.2015 09:45:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa