Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SURİYE'DEKİ SAVAŞ MAĞDURLARINA TRABZON'DAN 6 TIR UN GÖNDERİLİYOR

        TRABZON (İHA) - Büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani kriz, rakamlarla ifade edilemeyecek boyutlara ulaştı. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede mazlum halka yardım için İHH İnsani Yardım Vakfı çalışmalarına devam ediyor.

        Bu kapsamda Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği de destek için Suriye'deki savaş mağdurlarına 6 TIR dolusu (yaklaşık 2 bin 880 çuval un) gönderiyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon İHH Şube Başkanı Zühtü Kalma, "Trabzon İHH olarak şimdiye kadar birçok projeye imza attık. Şimdi de Suriyeli kardeşlerimize 6 TIR un gönderiyoruz. Bu kapsamda Of, Araklı, Akçaabat, Dernekpazarı, Çaykara ve Yomra ilçelerimizden, Ortahisar ve Of belediyemizden, birçok kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden, vatandaş ve esnaflarımızdan destek aldık. Bu unları dualarla Reyhanlı ilçesindeki fırınlara gönderilmek üzere yola çıkardık. Burada yapılan ekmekler ise ihtiyaç sahiplerine gönderilecek inşallah. Bazı bölgelerimizden TIR'lar Türkmen bölgemize gitmektedir. Bu yardımlardan dolayı duyarlı cefakar halkımıza, esnafımıza, memurlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

        Kalma, Trabzon İHH olarak önümüzdeki haftadan itibaren Bebek Bisküvisi Kampanyası çalışmalarına başlayacaklarını da belirterek "Bir TIR bebek bisküvisi göndermeyi planlıyoruz. Bir TIR bebek bisküvisinin maliyeti 60 bin TL civarında. Bir bebek bisküvi kutusu 5 TL tutuyor. Vatandaşlarımızdan Kuveyttürk Trabzon şubesi hesap no İBAN TR56 0020 5000 0910 4990 9000 01'den bu kampanyaya katkıda bulunmalarını bekliyoruz " diyerek vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

        (BK-ÖS-Y)

        09.12.2015 08:59:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa