Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EREĞLİ'DE İMAR ÇALIŞTAYI YAPILDI

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde geleceğine yön verecek 1/25000 ölçekli çevre düzenleme planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmalarını içeren çalıştay Ereğli Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı teknik elemanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

        Çalıştay, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, İmar Komisyonunda yer alan Belediye Meclis Üyeleri, Ereğli, Halkapınar ve Karapınar İmar Müdürlüğü teknik elemanlarının katılımı ile gerçekleşti.

        Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 30 Mart sonrası yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasının imar, fen ve diğer alanlardaki yansımalarının hissedildiğini söyledi. Bir şehrin en önemli konu başlıklarından bir tanesinin imar olduğunu kaydeden Özgüven, Büyükşehir Yasıyla imarda geçmiş dönemlerde uygulanan keyfi plan ve tadilatın son bulduğunu vurguladı.

        Çalıştayda alınacak kararların Ereğli, Halkapınar, Karapınar ve Emirgazi en az 30 yılına tekabül edecek çalışmalar olduğunu kaydeden Özgüven, çalıştayın hayırlı olmasını diledi.

        Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı ise Büyükşehir Yasasıyla köylerin mahalle statüsüne geçtiğini ve bu yerlerin şehirleşme adına ekonomik alanda geliştirilmesi gerektiren çalışmalara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

        Osmanlı, bu sürecin başlatıldığını kaydettiği konuşmasında, Ereğli, Halkapınar, Karapınar ve Emirgazi'nin geleceğinin planlandığını sözlerine ekledi.

        (AH-Y)

        04.12.2015 15:11:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa