Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA'DA 2 YILDA 15 EĞİTİM TESİSİ HİZMETE GİRECEK

        - AMASYA VALİSİ İBRAHİM HALİL ÇOMAKTEKİN:

        - "YALNIZCA İL MERKEZİNE DEĞİL, İLÇELERİMİZE DE HİZMET GÖTÜRME YARIŞI İÇİNDEYİZ"

        MURAT ÇELİK A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, il genelinde toplam 15 eğitim yatırımından 8'inin inşasının sürdüğünü, 7'sinin de 2017 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

        Toplam 98 milyon 960 bin lira değerindeki bu projelerden 5'inin il merkezinde olduğunu belirten Vali Çomaktekin, "Yalnızca il merkezine değil ilçelerimize de hizmet götürme yarışı içindeyiz. Bu kapsamda Gümüşhacıköy ilçemizde 2, Hamamözü ilçemizde 1, Merzifon ilçemizde 4, Suluova ilçemizde 2 ve Taşova ilçemizde 1 adet yatırım projemizle halkımızın beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

        Projelerden 8'inin inşaatına başlandığını, 2'sinin arsa çalışmalarının devam ettiğini, 4 projenin yaklaşık maliyetlerinin hazırlanma aşamasında, birinin ise ihale aşamasında olduğunu anlatan Çomaktekin, projelerin tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin 200 adet derslik, 1 çok amaçlı salon, 2 spor salonu ve 6 atölyeye kavuşacağını söyledi.

        Ayrıca projelerin tamamlanması sonucunda 876 öğrencinin daha pansiyon hizmetinden yararlandırılacağına değinen İbrahim Halil Çomaktekin, devam eden projelerin bir kısmının 2015 yılı sonunda diğerlerinin ise 2016 ve 2017 yılı sonu itibari ile tamamlanıp hizmete sunulmasının planlandığını vurguladı.

        (MÇ-SLH-Y)

        16.11.2015 17:30:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa