Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TYÇP KURALARIYLA ÖZEL İDAREYE 80 İŞÇİ ALINDI

        - BURDUR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ÖNCEKİ GÜN GERÇEKLEŞTİRİLEN VE TYÇP KAPSAMINDA İŞKUR KURA ÇEKİMİNİN ARDINDAN, İL ÖZEL İDARE İÇİN ALINACAK İŞÇİLER KURA İŞLEMLERİYLE BELİRLENDİ.

        HAYAL GİRİŞİM

        BURDUR (İHA) - TYÇP kapsamında alınacak işçilere oranla katılımın yoğunluğunu açıklayan İŞKUR Burdur İl Müdür Yardımcısı İsmail Taşçı, "3 binin üzerinde iş başvurusu var" dedi. İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında düzenlenen Burdur'daki işçi alımı kuraları devam ediyor. Önceki gün Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen kura çekimleri dün de İl Özel İdaresi'ne yapılacak 80 kişinin belirlenmesi için çekilen kura işlemi ile devam etti.

        Burdur İl Özel İdaresi'ne 80 işçinin alınacağını açıklayan İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İsmail Taşçı, "İl Özel İdaresi'ne 80 kişi alınacak. Burdur genelinde bin 476 kişi başvurdu, merkezde 32 kişi, Bucak'ta 6, Gölhisar'da 6, Tefenni'de 6, Büğdüz, Yeşilbaşköy, Mamak, Bağsaray, Ürkütlü, Gündoğdu, Kozluca, Hasanpaşa, Beyköy, İbecik, Güney, Salda, Kozağaç, Çamlık ve Aziziye'de ise 2 kişi olmak üzere, toplam 80 kişilik bir kontenjan ayrıldı. Dün, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kurası gerçekleştirildi. Bugün de İl Özel İdaresi'nin kurasını çekiyoruz. Öğleden sonra Burdur Valiliği'nin kurasını yapacağız. Valiliğimize de bin 541 kişi başvuru yaptı, ancak 15 kişilik bir kontenjan ayrıldı. Onun kurası da İl Genel Meclisi Salonunda yapılacak. Yoğun bir katılım söz konusu, 3 bin üzerinde başvuru var. Bazı kurumlar daha çok erkek gücüne ihtiyaç olan kurumlarda başvuru sayısı biraz daha az görünüyor. İnşallah hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

        BİN 300 KİŞİLİK YENİ KONTENJAN DAĞILIMI YAPILDI

        TYÇP kapsamında, kentte bin 300 kişilik yeni kontenjan açıldığını ve başvurularının Pazartesi günü başlayıp, Perşembe günü (yarın) sona ereceğini dile getiren İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İsmail Taşçı, "Pazartesiden, perşembeye kadar yine Burdur genelinde bir TYÇP kontenjanı geldi. Onun dağılımı yapıldı. Onunla ilgili başvuruları da pazartesi ve perşembe günleri başvurularını İŞKUR ya da internet üzerinden almaya başlayacağız. Bu kurada çıkanlar 26 Ekim'de göreve başlayacaklar. Sadece Milli Eğitim Müdürlüğü 19 Ekim'de göreve başlayacak. Diğer kurumlar hepsi 26 Ekim'de başlayacak ve 15 Haziran'a kadar geçici işçi olarak asgari ücretle çalışacaklar. Pazartesi başvurusu başlayacak olan bin 300 kişilik kontenjan ise 2 Kasım'da işe başlayıp, 29 Nisan'a kadar çalışacak, 6 aylık bir program söz konusudur. Bu programlara emekli, malulen emekli, dul, yetim maaşı alanlar, öğrenciler, açık öğretim hariç, aktif sigortası veya BAĞ-KUR'u olanlar katılamazlar. Bir de önemli bir nokta, şu andaki mevzuatımıza göre aynı kurumda kişi Mayıs 2013'ten itibaren 18 aydan fazla çalışamaz. Örnek verecek olursam, bir kişi İl Özel İdaresi'nde 18 ay çalıştıysa, iki dönem çalıştıysa, şu andaki mevzuata göre İl Özel İdaresi'nde başvuru şansı yok ama diğer kurumlara yine başvuru yapma şansı vardır" şeklinde konuştu.

        (HG-

        14.10.2015 17:29:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa