Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR'DA OKUMA YAZMA BİLME ORANI YÜZDE 96,5

        GÖKTEN CEYLAN

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar'da okuma yazma bilme oranının yüzde 96,5 olduğu belertildi.

        Konu ile ilgili TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada verilen 2014 yılına göre hazırlandığı kaydedildi.

        Afyonkarahisar'da okuma yazma bilen kişi sayısının 2014 yılında bir önceki yıla göre bin 344 kişi artarak 613 bin 583 kişi olurken, okuma yazma bilen oranının ise 96,5'e yükseldiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Afyonkarahisar yüzde 96,5'lik okuma yazma bilen oranı ile Türkiye'de okuma yazma bilen oranı en yüksek 31. il, Ege Bölgesinde sonuncu il konumundadır. Afyonkarahisar ilçeleri arasında ise okuma yazma bilmeyen oranı en yüksekten en küçüğe doğru sırasıyla Kızılören, Hocalar, Çobanlar, Bayat, Emirdağ, Sinanpaşa, Dinar, İhsaniye, Başmakçı, İscehisar, Sandıklı, Çay, Sultandağı, Evciler, Şuhut, Bolvadin, ve Dazkırı'dır."

        (GC-

        23.07.2015 16:02:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa