Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖĞRETMEN ROTASYON TERCİH BAŞVURULARINDA SON GÜN YARIN

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : SERVET YILDIZTEPE

        KAMERA : SERVET YILDIZTEPE

        ELAZIĞ (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), bulunduğu okulda 15 yıl görev yapan öğretmenlerin rotasyon için tercih başvuruları yarın bitiyor. Başvurular, 24 Temmuz mesai bitimine kadar kabul edilecek, atamalar ise 29 Temmuz'da yapılacak. Atamalar yapılırken öğretmenlerin hizmet puanları dikkate alınırken öğretmenlerin 40 tercih yapma hakkı olacak.

        Rotasyon tercihleri hakkında bili veren Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Bütün kamuoyunun bildiği gibi MEB öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 48. maddesine göre bugün bir rotasyon sistemi getirmiş durumda olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Bağlıtaş, "Rotasyon şu şekilde uygulanacak. Aynı görev yerinde 8 yılını doldurmuş olan öğretmenlerimiz, bu 8 yıl uygulama şekli 15 yıldan başlanarak kademeli olarak 8 yıla doğru yıllar içerisinde gidileceği için bu yıl 15 yılını doldurmuş olan öğretmenlerimiz rotasyona tabi tutulacaklar. Biz Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizin lehine bir davranış biçimi ortaya koyarak il merkezini bir bölge olarak düşündük. Merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabaları bir bölge olarak düşündük. Diğer taraftan Palu, Kovancılar, Karakoçan ilçelerini bir bölge, Arıcak, Alacakaya ilçelerini bir bölge, Maden, Sivrice ilçelerini bir bölge, Baskil, Keban ve Ağın ilçelerini de bir bölge olarak düşündük. Bu bölgeler içerisinde il merkezini ele alırsak, il merkezi ve merkeze bağlı köy ve kasabalar içerisinde bu yıl 15 yılını doldurmuş olan öğretmenlerimiz internet ortamında 40 okul tercihi yaparak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvurularda son gün ise yarındır. Öğretmenlerimiz başvurularını tamamladıktan sonra 29 Temmuz Çarşamba günü rotasyonun, yer değiştirmenin sonuçları açıklanacaktır" dedi.

        Bu yer değiştirme işlemi içerisinden tercih ettiği okullara atanamayan yer değiştiremeyen öğretmenlerin, puan üstünlüklerine göre sıralama yapılacağını belirten Bağlıtaş, "En yüksek puandan olanlardan başlamak üzere valilikçe, müdürlüğümüzce yerleri belirlenecektir. Bu süreç içerisinde özelikle öğretmenlerimizin lehine bir düşünce olarak ortaya koyduğumuzu düşündüğüm demin arz ettiğim konu şöyle, Örneğin, Kovancılar ilçesinde 15 yıl bir okulda çalışmış ama il merkezine gelmeyi düşünmeyip o bölgede çalışmayı düşünen bir meslektaşımız kendine en yakın ilçe olan Karakoçan ve Kovancılar veya Palu ilçelerini tercih ederek veya Kovancılar ilçesindeki başka bir okulu tercih ederek görevini çalışmak istediği bölgede sürdürmek imkanına kavuşacaktır. Bu konuda meslektaşlarımız için yıllardan beri kurulu düzenlerini sürdürdükleri çalışma bölgelerinden başka bir yere ayrılmak istemiyorlarsa kendilerine bir derece bir avantaj sağlamak istedik. Uygulamayı da bu şekilde gerçekleştirmiş durumdayız. Tercihlerini yapmamış olan meslektaşlarımız varsa eğer yarın akşama kadar mesai saatleri içinde tamamlarlarsa çok daha isabetli olacağını duyurmak istiyorum" diye konuştu.

        (SY-YRT-Y)

        23.07.2015 13:22:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa