Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEMİREL'İN MEZARI BAYRAMDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

        - 9. CUMHURBAŞKANI MERHUM SÜLEYMAN DEMİREL'İN İSLAMKÖY'DE BULUNAN KABRİ, ARİFE GÜNÜ VE BAYRAMDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

        - DEMİREL'İN MEZARINI YAKLAŞIK 8 BİN KİŞİNİN ZİYARET ETTİĞİ ÖĞRENİLDİ

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA) - Isparta İslamköy'deki Çalça Tepesi'nde mezarı bulunan Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kabri, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Kabri arife günü ve bayramda yaklaşık 8 bin kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor.

        Ispartalılar ve özellikle İslamköy halkı, yakınlarının mezarlarını ziyaret ettikten sora merhum Demirel'i de ziyaret ederek ruhu için dua edip Kur'an okurken; bazıları da Demirel'le ilgili duygularını hazırlanan özel defterlere yazdılar.

        Demirel'i ziyaret edenlerden Doğan Soydemir "İslamköylüyüm. Hem bayram ziyaretimizi yaptık hem merhum Demirel'in kabrini ziyaret ettik. Nur içinde yatsın. Ailemi de bu ziyarete getirdim" derken; eşi Ayşegül Soydemir de "Bayram dolayısıyla vefat etmiş yakınlarımızı ziyaret ederken atamız, babamız sayın Cumhurbaşkanımız Demirel'i de ziyaret ettik. Yasin okuduk. Duamızı yaptık" şeklinde konuştu. İzmir'den bayram için memleketi Isparta'ya gelen Hatice Mesci de Demirel'in kabrini ziyaret edenler arasındaydı. Mesci, "Medarı iftiharımızı ziyarete geldik. Bunun için çok mutluyum. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" diye konuştu. Emekli Atabey PTT Başmüdürü İsmet Çiftçi de duygularını, "Biz bu çatlak topraklarda büyüdük. Sayın Demirel bu çatlak topraklara hayat veren kişidir. Dünyaya nam salmış bulunmaz bir liderdi. Ben bu bölgede PTT başmüdürüydüm. Buraların telefon hatları bizden geçti. Köylerin listesi benim önümde duyduğu halde ben ezberleyemedim. O bir defa gelip başında sonuna ne var hepsini çıkardı. Hafızası çok genişti" şeklinde ifade etti.

        Demirel'in kabrini ziyaret edenler, adını taşıyan Demokrasi Müzesi ve Külliyesi'ni de ziyaret ettiler.

        (SO-Y)

        20.07.2015 18:21:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa