Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR'DA GÖLETLERE 76 BİN PULLU SAZAN BIRAKILDI

        - BURDUR GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ FIRAT ERKAL:

        -"AMATÖR BALIKÇILIKLA UĞRAŞAN VATANDAŞLARDAN ÖNEMLİ BİR İSTEĞİMİZ DE BİR YERDE TUTULAN BALIKLARIN BAŞKA BİR YERE BIRAKILMAMASIDIR"

        HAYAL GİRİŞİM

        BURDUR (İHA)- Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından sürdürülen balıklandırma çalışmaları kapsamında Burdur'daki göletlere 76 bin adet pullu sazan bırakıldı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden teslim alınarak getirilen sazan yavruları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından program dahilindeki göletlere bırakıldı.

        Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal, şehirde sportif balıkçılığın geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Erkal, "Gelecek nesil ve zamanlara su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekmektedir. Amatör su ürünleri avcılığı yapacak vatandaşlarımız bir takım oltada üç iğneyi geçmeyecek şekilde en fazla dört olta takımı ile avcılık yapabilir. Bunun yanında bölgemizdeki göl ve göletlerde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında av yasağı, diğer zamanlarda boy ve adet yasağı uygulanmaktadır" dedi.

        KÜÇÜK BALIKLARI SUYA GERİ BIRAKIN

        Balıkçıların boy yasağına uymasını isteyen Müdür Erkal, "Göletlerimizdeki balıkların en az bir kere üremesinin sağlanabilmesi için olta balıkçılığı yapan vatandaşlarımızın boy yasağına riayet etmesi gerekir. Bu sebeple özellikle sazan balığı için 40 santimetre'den küçük balıkların avlanmaması, yanlışlıkla oltalarına takılan küçük boydaki balıkların itinayla oltadaki iğneden çıkararak zarar vermeden ait olduğu suya bırakılması gerekir" diye konuştu.

        BİR YERDE TUTULAN BALIĞI BAŞKA YERE GÖTÜRMEYİN

        Balıkların tutukları yer haricinde başka yere bırakılmasının doğal yaşamlarına büyük zarar verdiğini belirten Erkal, "Amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşlardan önemli bir isteğimiz de bir yerde tutulan balıkların başka bir yere bırakılmamasıdır. Çünkü bu durum yarardan çok zarar vermektedir. Bunun bir örneği de göl ve göletlere gelişigüzel bırakılan ve tehlikeli bir tür olan halk arasında Çin Sazanı veya Takoz diye anılan havuz balığının diğer balık türlerinin neslini tehdit etmiştir" şeklinde konuştu.

        Erkal, 2015 yılı içinde Burdur'a bağlı Hasanpaşa, Başpınar, Elmacık, Kemer Merkez, Akpınar, İğdeli, Kozluca, Gökçebağ, Hisarköy ve Öteyüzü göletlerinde balıklandırma çalışması yapıldığını belirtti.

        (HG-SÇ-Y)

        14.07.2015 16:03:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa