Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI TİCARET BORSASI YÖNETİMİ İFTARDA BULUŞTU

        MEHMET TÜRK

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ak, kalifiye eleman ihtiyacının ülkenin en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi.

        Çankırı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ak, ekonomiden siyasete, koalisyon senaryolarından gündeme dair birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

        Çankırı Ticaret Borsası'nda düzenlediği iftar programında meclis üyeleri ve gazeteciler ile bir araya gelen Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ak, kalifiye eleman ihtiyacının ülkenin en büyük sıkıntıları arasında yer aldığını belirterek, bu sıkıntının üretici ve yatırımcıyı zora soktuğunu anlattı.

        Gazetecilerden gelen sorular üzerine 7 Haziran seçimlerini değerlendiren Ak, kendilerinin siyasetle ilgilenmediklerini ifade ederek, "Biz iş dünyasıyız, ekonomi dünyasıyız, siyasetle çok işimiz yok. Sandıkta vatandaşlarımız kimseye tek başına iktidar yetkisi vermedi, partilerin bir araya gelip uzlaşma yapmasını istedi. Bizim için A parti seçilmiş, B parti seçilmiş fark etmez. İş dünyası için önemli olan sistemin düzgün ilerlemesidir. Siyasi konularda çok fazla açıklama yapmak istemiyorum. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun 'koalisyon kurulmalı, ülke iktidarsız kalmasın' söylemlerini sonuna kadar destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        Ülke ekonomisini güçlendirmek için çalıştıklarını ifade eden Ak, bu anlamda ihracatın önemli olduğunu vurguladı.

        Çankırı Ticaret Borsası olarak 2 yıl önce göreve başladıklarını hatırlatan Ak, "Biz yeni bir yönetim sayılırız, ama çok genç ve azimliyiz. Bu anlamda göreve seçilişimizin 2. yılındayız. Borsamız çalışma alanı içinde bulunan ilimizin hububat ambarı olarak addedilen Kızılırmak'ta üretici ve tüketiciyi bir araya getirmek, hububat, bakliyat üreticilerine ve hububat ticareti ile iştigal eden üyelerine kolaylık sağlamak amacıyla; 11 bin 755 m2 borsa mülkiyetinde bulunan arazi üzerine 60 ton elektronik kantar, satış salonu, ürün depolama alanı ve modern laboratuar ile elektronik alt yapılar oluşturduk ve çalışmalara başladık. Bu projenin bize maliyeti yaklaşık 550 bin lira olacak" dedi.

        Çerkeş Belediyesi ile ortaklaşa bir proje geliştireceklerini dile getiren Ak, Çerkeş'e bir hayvan borsası oluşturacaklarını ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunacaklarını vurguladı.

        İftar programının ardından Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Ak, katılımcılara teşekkür etti.

        (MT-BÖ)

        25.06.2015 14:06:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa